Руски дипломата: Логика обуздавања Русије и даље на снази, како ћемо сарађивати са Америком?

© AP Photo / Seth WenigДмитриј Пољански
Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2021
Пратите нас
Америка се и даље придржава логике обуздавања Русије и тешко је замислити како би сарадња Москве и Вашингтона могла да се промени уз такав приступ америчке администрације, оценио је заменик руског амбасадора у УН Дмитриј Пољански.

Он је коментарисао недавно иступање америчког председника Џозефа Бајдена на Минхенској безбедносној конференцији који је тада рекао да Русија има намеру да поткопа трансатлантску сарадњу САД и европских земаља. Он је позвао европске партнере да се буду јединствени у ЕУ и НАТО у светлу „претње коју представља Русија“.

Лансирање интерконтиненталне балистичке ракете Сармат са космодрома Плесецк у Архангелској области - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Чиме Пентагон планира да „обузда“ Русију

„Речи које сте изнели током говора и неку други моменти изазивају забринутост када је реч о томе како ћемо сарађивати са Америком као таквом“, рекао је Пољански на брифингу за новинаре.

Главни проблем је у томе што је „логика обуздавања Русије и даље на снази, логика према којој се на Русију гледа као на непријатеља, као на претњу“, рекао је руски дипломата и додао да је веома тешко замислити да се са таквом стартном позицијом нове администрације нешто може променити у односима Москве и Вашингтона.

Коментаришући конкретно именовање нове амбасадорке САД у УН Линде Томас-Гринфилд, Пољански је рекао да поздрављају њен избор и да рачунају на сарадњу с њом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала