Руско Министарство одбране: Јерменија није употребила „Искандер“ ракете

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаРуски ракетни систем „Искандер М“
Руски ракетни систем „Искандер М“ - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Јерменија није употребила своје ракете „Искандер“ током сукоба у Нагорно-Карабаху. Читав контингент ракета налазио се у магацинима Оружаних снага, саопштили су у руском Министарству одбране, коментаришући изјаву јерменског премијера Николе Пашињана на ту тему.

У Министарству су новинарима рекли да су са „чуђењем и изненађењем“ реаговали на изјаву Пашињана да ракете „Искандер“ употребљене у Нагорно-Карабаху нису „експлодирале или је експлодирало само 10 одсто“.

„Према објективним и поузданим подацима, које су потврдили и системи објективне контроле,  ниједна таква ракета није употребљена током сукоба у Нагорно-Карабаху. Читав контингент био је у магацинима Оружаних снага Јерменије“, навели су у руском Министарству.

Како се наводи, судећи по свему јерменски премијер је доведен у заблуду због чега је употребио нетачну информацију.

Јерменију потреса нова политичка криза која је избила после неопрезних речи самог премијера о руским ракетама „Искандер“.

Подсетимо, Пашињан је у интервјуу за издање 1in.am говорио о ескалацији сукоба у Нагорно-Карабаху у јесен прошле године и том приликом, коментаришући изјаву бившег јерменског председника Сержа Саргсјана да су јерменске снаге могле на самом почетку борбених дејстава да употребе ракете „Искандер“, изнео тврдњу да је успешно дејствовало свега 10 одсто тих ракета.

Заменик начелника Генералштаба Хачатрјан је исмејао ту његову изјаву, додајући да је то неозбиљно.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала