Маневри НАТО у Црном мору, учествују - бродови, авијација, подводни роботи...

© Фото : Press center of the Navy Command of the Armed Forces of Ukraine/NATO Maritime CommandЗаједничке вежбе украјинске морнарице и бродова НАТО на Црном мору
Заједничке вежбе украјинске морнарице и бродова НАТО на Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2021
Пратите нас
Међународне војне вежбе НАТО-а „Посејдон 21“ почеле су у црноморској луци Констанца, саопштила је прес-служба Генералштаба Ратне морнарице Румуније.
„Команда флоте Констанце реализује планиране војне вежбе на мору, копну и у ваздуху које обједињују снаге из Бугарске, Француске, Грчке, Румуније, Шпаније, САД и Турске. 'Посејдон 21' су војне вежбе високог степена сложености, чији је циљ оптимално коришћење могућности НАТО-а за побољшање брзог одговора Алијансе“, наводи се у извештају.

Учесници у маневрима ће увежбавати сценарије борбе против подморница, укључујући хидрографско извиђање, откривање и онеспособљавање морских мина и импровизованих експлозивних направа.

Такође ће се увежбавати борба против авијације, бродова и подморница противника, вуча оштећених пловила, допуна горива на води, пружање прве помоћи.

У војним вежбама учествују минополагач „Вицеадмирал Константин Балеску“, хидрографски брод „Цпт.цдор Александру Катунеану“, брзи ронилачки брод „Венус“, два ловца МиГ-21, као и хеликоптери „ИАР 330 МЕДЕВАК“ и „Пума навал“ које је уступила Румунија.

Савезници су на војне вежбе послали миноловце „Тсибар“, подводног робота на даљинско управљање, борбене летелице „Рафал“ и „Еурофајтер тајфун“, као и рониоце. У вежбама ће учествовати и брод за обуку „Сокулу Мехмет паша“, миноловци „Локотент динеску“ и „Прибој“, миноловци „Тахо“ и „Ајвалик“. Вежбе ће се завршити 6. марта.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала