Упозорење родитељима: Нови опасан изазов са Тик тока стигао на Балкан

© Depositphotos.com / JosekubeАпликација Тик Ток
Апликација Тик Ток - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2021
Пратите нас
Нови опасан изазов са друштвене мреже Тик ток стигао је на Балкан, а ово је упозорење родитељима.

Игра тече овако: Аутомобил стаје пред пешачким прелазом јер му је на семафору црвено. За пешаке гори зелено светло, а тик уз пешачки прелаз стоји пар малолетника.

У тренутку када се пали црвено светло за пешаке, таман када креће жуто па зелено за возаче, једно дете истрчава на зебру, уради пар склекова и отрчи. Његово друштво то снима и поносно качи на Тик ток јер имају материјал за нови изазов.

Друга варијанта изазова је да дете легне на улицу док аутомобил иде ка њему. Када возач види дете и крене да кочи, дете и даље лежи - све ток се ауто опасно не приближи. Тек тад устаје и отрчи. То је укратко сценарио за #ghostingchallenge који је започет у Америци крајем прошле године. Неколико деце завршило је у хитној помоћи јер возачи нису стигли да прикоче на време. Овај изазов у међувремену проширио се светом, а хрватски портал „24 сата“ јавља да је стигао и до Загреба.

Наиме, како пише овај портал, из Основне школе Кајзерица упозорили су родитеље на овај изазов.

„У разговору с ученицима дошло је до сазнања како постоји нова игра која се шири међу ученицима. Она се састоји од изазова да ученик легне посред улице све док се аутомобил не примакне близу, а онда се брзо морају измакнути. Ученици су потврдили да међу њима постоје они који се тако играју“, навели су из стручне службе школе.

Додају да је описани изазов потекао с друштвене мреже Тик ток коју поједини ученици користе и активни су на њој.

„Молимо Вас да обратите пажњу на садржај који је доступан деци, поготово када су у питању опасне активности попут наведене. Такође, свакако би требало ограничити приступ друштвеним мрежама и надзирати њихове активности“, апеловали су на родитеље из школе.

Портал „24 сата“ преноси и сведочанство једне мајке која је имала несрећу да док вози учествује управо у том изазову.

„Видела сам упозорење школе на нету и претрнула – то се мени догодило пре око два месеца, али у другом делу Загреба. Возила сам Прилазом Баруна Филиповића и видела две девојчице и дечка, рекла бих око 15-16 година, како чекају да се њима упали зелено светло за пешаке. Таман да прођем аутом преко пешачког, кад се одједном дечак залетео мени испред аута, у секунди се бацио на под и направио склек, а већ други трен бацио се свом снагом на плочник“, посведочила је читатељка, која каже да је једва успела да даље одвезе ауто од шока, преноси Блиц.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала