Филип Костић је ухватио залет и не намерава да се заустави /видео/

© REUTERS / DANIEL ROLANDФилип Костић
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2021
Пратите нас
Српски репрезентативац Филип Костић игра у фантастичној форми у дресу Ајнтрахта. Тим из Франкфурта је поражен у 23. колу од Вердера из Времена, и то после преокрета - 2:1 (0:1), а маестрални левоноги Крагујевчанин је уписао чак 11. асистенцију ове сезоне, од чега чак осам на претходних шест утакмица.

Филип Костић је уз Томаса Милера, једне од звезда Бајерн Минхена, краљ асистенција Бундеслиге. Немац је тренутно на коти 12, док је Србин уписао једно додавање мање.

Али, како игра српски брзоноги дефанзивац, никога не би смело да зачуди уколико у поменутом сегменту надмаши импресивног Милера. Јер, Костић из утакмице у утакмицу убацује у вишу брзину и просто је невероватно шта се с њим догодило, после лошег отварања сезоне.

​Страшна серија српског репрезентативца почела је у високој победи Ајнтрахта над Арминијом Билефелд у гостима (5:1). Костић је тада постигао гол и уписао две асистенције. Затим је против Херте у тријумфу резултатом 3:1 упутио завршни пас ка Андреу Силви у 67. минуту. 

Блистао је рођени Крагујевчанин и против Хофенхајма, трасирајући свом тиму пут ка новој победи са две систенције и голом. Мрежу је затресао у 15. минуту, да би у 62. асистирао Н'Дики, свега 120 секунди касније и Андреу Силви, којег очигледно може да пронађе и „везаних очију“.

Истакао се прекаљени „пакер“ Костић и у тријумфу над Келном резултатом 2:0, тада је с голом спојио Н'Дику, да би у великом и помало неочекиваном освајњу три бода против страшног Бајерна, допринео још једном асистенцијом. Овога пута егзекутор је био Камада у 12. минуту. 

Марко Николић на мечу Локомотиве и ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2021
Србин „поцрвенео“, Хрват трагичар: Московски дерби није разочарао /видео/

Последња, а укупно осма асистенција, у претходних шест сусрета, била је против Вердера из Бремена. Повео је Ајнтрахт већ у деветом минуту, али је домаћин успео до краја да преокрене резултат и тако прекине низ непобедивости тима из Франкфурта од 11 мечева. Лука Јовић је на поменутом сусрету ушао уместо Камаде у 65. минуту, али се поново није уписао у стрелце.

Јасно је да ће Драган Стојковић Пикси, који ће као селектор повести Србију кроз квалификације за Мундијал у Катару 2022. године, имати слатке муке са Филипом Костићем, који ће сасвим сигурно заузети место крај леве аут линије, а ту је још и Филип Младеновић, који игра одлично ове сезоне у Пољској у дресу Легије из Варшаве.

► Када балканска крв утиче на скандинавску децу /видео/

► Миха нокаутирао бивши клуб, па причао о Санрему и како је бољи певач од Ибре

► Италијани се обрушили на Станковићевог сина због „увреде“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала