Аргентина заинтересована за нове руске вакцине против ковида

© ФНЦИ и разработки им. М. П. Чумакова / Уђи у базу фотографијаТрећа руска вакцина против ковида Центра "Чумаков" "КовиВак"
Трећа руска вакцина против ковида Центра Чумаков КовиВак - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Влада Аргентине заинтересована је за набавку руских вакцина против ковида 19 „ЕпиВакКорона“ и „КовиВак“, изјавила је за Спутњик саветница председника државе Сесилија Николини након посете Москви.

„Наравно да смо заинтересовани за приступ овим вакцинама, ако се укаже таква могућност“, одговорила је Николини на питање о заинтересованости аргентинске стране за вакцине против ковида 19 које су развили новосибирск Центар „Вектор“ и Центар „Чумаков“ Руске академије наука.

Према њеним речима, у Аргентини верују технолошком развоју и науци Русије и зато су прво веровали у вакцину „Спутњик Ве“.

„Други производи ће сигурно бити једнако квалитетни, па ако буду доступни и будемо могли да приступимо информацијама које су потребне нашем регулатору за одобравање и добијање, и ако у стратегији вакцинације коју одређује министар здравља буде потребно више вакцина, несумњиво ћемо их имати на уму“, додала је Николинијева.

Раније су Русија и Аргентина потписале меморандум о разумевању с циљем покретања производње вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ у овој латиноамеричкој земљи. „Спутњик Ве“ такође је регистрован у Аргентини по убрзаној процедури, а у земљи је већ у току вакцинација овим препаратом.

Тренутно у Русији постоје три вакцине против вируса корона. „Спутњик Ве“ коју је развио Институт „Гамалеја“ је прва вакцина у земљи и у свету и Министарство здравља Русије ју је регистровало у августу прошле године. Ова вакцина је направљена на провереној и проученој платформи хуманих аденовирусних вектора, чије су главне предности безбедност, ефикасност и одсуство дугорочних негативних последица. Други препарат је „ЕпиВакКорона“ Научно-истраживачког центра „Вектор“. Трећа вакцина против ковида је „КовиВак“ коју је развио Центар „Чумаков“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала