Папа Фрања послао упозорење: Свету прети нови потоп

© AP Photo / Gregorio BorgiaПапа Фрања током молитве у Ватикану
Папа Фрања током молитве у Ватикану - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Папа Фрања послао је упозорење човечанству да свету прети пропаст, нови потоп. За разлику од библијског потопа, који је био плод божанског гнева, овај пут би до њега могао да доведе човек услед климатских промена.

Упозорење поглавара Римокатоличке цркве послато је у књизи Марка Поце, која треба да буде објављена овог месеца. Поца, који је такође свештеник, капелан затвора у Падови, написао је књигу разговора са папом „О гресима и врлинама“, чије изводе је објавио италијански „Коријере дела сера“.

Папа Фрања  - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Три могућа разлога због којих би се папа Фрања повукао: Какав печат оставља иза себе

Папа Фрања наводи да би човечанство морало да обрати пажњу на глобално загревање, корупцију и неправду у свету.

Подсећајући на библијски потоп, папа је позвао на размишљање о расту температура и топљењу глечера као опасној претњи, пре него што постане касно.

Уколико људи не промене свој однос према том питању, Бог ће „почистити“ свет од корупције и неправде, навео је римски понтифекс.

Ствари попут разборитости, саосећања и емпатије не би требало заборавити када се бавите светским проблемима, додао је он.

Папа је позвао и на очување вере, јер је, како је навео, „природно да хришћани имају недоумице о вери и Богу, али да и поред њих не одустају од вере“.

Изводи из књиге објављени су уочи папине посете Ираку, прве званичне посете римокатоличког поглавара другој држави од почетка пандемије вируса корона.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала