Бурно у Подмосковљу – од потпуног распада до победе над Краљем

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаАндреј Маљцев, Химки
Андреј Маљцев, Химки - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Кошаркашки клуб Химки напустио је Даирис Бертанс, а исто би требало да ураде и преостали скупоцено плаћени странци. Ипак, и поред великих проблема, тим из Подмосковља је успео да победи велики Реал Мадрид.

Клуб из Подмосковља обратио се званичним саопштењем написавши да је Летонац Бертанс напустио клуб, а мало после тога јавио се угледни новинар Донатас Урбонас који је написао да ове недеље последње мечеве у жутом дресу играју Мекалум и Мики.

Химки је на почетку такмичарске године саставио „Ол-стар“ тим, у ростеру је било много квалитетних играча, али бројне ситуације довеле су до тога да се екипа потпуно распадне.

Детаљ са утакмице Химкија и ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Спутњик сазнаје: Клуб из Подмосковља пред гашењем, Јовић тражи нову средину

На почетку су многи били заражени короном, а било је и повређених, играли су јуниори, а и проблеми са финансијама су се убрзо јавили.

У једном тренутку екипа је била комплетна, међутим, много је индивидуалаца било на једном месту, времена за уигравање није било и кошаркаши су почали да одлазе – један по један.

Прво су отишли Грег Монро, Девин Букер и Јонас Јеребко, смењен је и тренер Римас Куртинаитис, а клуб је напустио и српски плејмејкер Стефан Јовић.

Према нашим тадашњим сазнањима клуб се налазио пред гашењем, а одласцима Бертанса, Микија и Мекалума само је подгрејана прича о стављању катанца.

Ипак, Химки је усред тешке, на први поглед безизлазне ситуације успео да направи огроман подвиг и у 27. колу Евролиге победи Реал Мадрид, једну од најбољих екипа Европе.

Руски тим је популарни „краљевски клуб“ савладао на домаћем паркету, резултатом 78:77.

Изабраници привременог тренера Андреја Малцева су изашли на терен са девет домаћих играча и само два странца, поменутим Микијем и Мекалумом, и шокирао Реал којем је нанео 11 пораз ове сезоне, себи уписавши тек трећи тријумф.

Најбољи у победничком саставу били су Мекалум, са 22 поена и седам асистенција, Алексеј Швед, са 22 поена и осам успешних додавања, и Мики, са 19 поена и шест скокова.

​Проблеми Химкија далеко су од заборављених, а овај одличан резултат тешко да ће променити много тога, па ће, уколико отпусне листе добију и Мики и Мекалум, у клубу остати само Јанис Тима и домаћи кошаркаши – укључујући и најплаћенијег Шведа.

Да је Химки у веома лошој позицији говори и информација да је Андреј Воронцевич одбио да пређе у Подмосковље и потписао је уговор до краја сезоне са Нижњим Новгородом.

Све иде ка потпуном распуштању тима, те ће бити занимљиво видети шта ће урадити челници клуба.

Химки је основан 1997. године, а у својој историји има два трофеја у Еврокупу, те по један у ВТБ лиги и Купу Русије.

Спутњик сазнаје: Клуб из Подмосковља пред гашењем, Јовић тражи нову средину

Још један аларм у Подмосковљу – да ли је Швеђанин оправдано „побегао“ из Русије?

Има ли краја кризе у Подмосковљу?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала