Тринкијери тражи новац од Партизана и стиже на мегдан Звезди

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаАндреа Тринкијери
Андреа Тринкијери - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Пратите нас
Андреа Тринкијери, тренер Бајерна из Минхена, први пут после скоро годину дана враћа се у дворану „Александар Николић“ у којој је не тако давно бележио сјајне резултате са Партизаном.

Минхенски клуб гостује Црвеној звезди у 27. колу Евролиге, а за италијанског стручњака ово ће бити посебан дан јер игра на месту за која га вежу лепа сећања.

Међутим, бајка коју су имали Тринкијери и Партизан није се лепо завршила, а ни наставак за сада нема срећан сценарио јер је искусни тренер тужио црно-беле.

Кошаркашки тренер Андреа Тринкијери - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2021
Тринкијери као Вујошевић /видео/

Партизан је са Италијаном на челу био на путу да се врати на стазе старе славе, после сушних година екипа је коначно била спремна за велика дела, али пандемија вируса корона спречила их је у походу на титулу у АБА лиги и Еврокупу.

Било је ово велико разочарање за све у клубу, а мало после тога Тринкијери је одлучио да напусти клуб и до дан данас јавности није познат разлог растанка две стране.

Спекулација је много, сада после скоро годину дана више није ни битно, али оно што јесте је да је тренер Бајерна тужио црно-беле због неисплаћених плата.

Према писању „Моцарта“, Тринкијери је тужио Партизан Кошаркашком арбитражном трибуналу (БАТ) због дела неисплаћених обавеза из претходне сезоне, а уједно потражује и примања предвиђена уговором за актуелну сезону.

„Спортски журнал“ касније је пренео да је у уговору који је потписао са Партизаном, наводно се клуб обавезао да порез (на име уговора) плати у Италији, земљи чији је Тринкијери држављанин и где је дужан да измирује пореске обавезе.

Такође, београдски спортски лист наводи да је у уговору наведена клаузула да ако црно-бели то не ураде у предвиђеном року, биће активирана потраживања из треће године уговора.

Кошаркашки тренер Андреа Тринкијери - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2020
Речи мудрости бившег тренера Партизана /видео/

После Душка Вујошевића, Андреа Тринкијери био је први тренер који вратио онај препознатљиви оптимизам код навијача Партизана, љубав између две стране је била велика, те је штета што се све завршило на овакав начин.

Бајерн ове године игра сјајну кошарку са ростером у ком нема великих звезда, готово сигурно обезбедиће пласман у осам најбољих тимова и утисак многих навијача црно-белих боја је тај да је то могао бити Партизан да није било вируса корона.

Звезда је одавно изгубила шансе за висок пласман, а тренера Дејана Радоњића радује то што су се екипи прикључили готово сви кошаркаши након што је већина странаца била заражена Ковидом-19.

Утакмица између Црвене звезде и Бајерна игра се од 20.45 у дворани „Александар Николић“.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Јаковљевић за Спутњик: АБА би требало да размисли о „балону“

Реал Мадрид у новој офанзиви на Мицића – на столу 2.500.000 евра

Нова звезда српске кошарке је збунила све ривале и погодила за победу /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала