Три врсте сијалица повучене са тржишта због ризика од струјног удара и пожара

Стоп - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Још три производа повучена су са нашег тржишта, а реч је о украсним сијалицама које могу изазвати струјне ударе или пожаре.

Повучен је производ „MULTI FUNCTION RICE LIGHT 300“ са контролером са осам функција и 300 сијаличних места , боја светлости жута, проводници сиве боје. Производ је упакован у кутију од картона, претежно плаве боје.

Како је наведено на сајту система за узбуњивање о небезбедним производима Министарства трговине НЕПРО, разлог повлачења је то што производ није означен у складу са хармонизованим стандардима, не прати га упутство за употребу са безбедносним информацијама на српском језику у складу са правилницима, што даље може имати за последицу погрешно коришћење производа.

„Услед неправилног коришћења производа корисник може претрпети струјни удар или приликом неправилне употребе производа може доћи до прегревања и на тај начин до изазивања пожара“, наводи се.

Принудне мере које су изречене подразумевају забрану испоруке на тржиште и повлачење производа из промета, а одређује се и мера опозивања и уништења производа.

Следећи производ који је повучен је „DIGITAL LIGHT SERIES LED LX-04“ – светлећи низ са контролером са осам функција и 100 сијаличних места у лед технологији, боја светлости бела, проводници сиве боје.

„Производ нема потребне ознаке, безбедносне информације и упутство за употребу на српском језику што за последицу може имати погрешно коришћење производа. Поклопац контролера (драјвера) се одваја без употребе алата, па делови под напоном лако могу постати доступни, због чега корисник производа може претрпети електрични удар. Такође постоји могућност да се производ прегреје што може изазвати пожар“, наводи се на поменутом сајту Министарства трговине.

Принудне мере које су изречене подразумевају забрану испоруке на тржиште, а одређује се и мера опозивања и уништења производа.

Трећи производ који је повучен јесте „MULTI FUNCTION LED LIGHT HMH“ – светлећи низ са контролером са осам функција и 100 сијаличних места у лед технологији, боја светлости бела, проводници црне боје.

Разлози за повлачење исти су као код претходног производа, као и принудне мере које су изречене.

Земља порекла сва три производа је Кина. Дистрибутери за прва два се налазе у Дољевцу и Панчеву, а за трећи у Нишу, преноси Б 92.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала