Папа у Ираку: Опроштај је кључна реч за сваког хришћанина

© AFP 2023 / AHMAD AL-RUBAYEПапа Фрања у посети Ираку
Папа Фрања у посети Ираку - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2021
Пратите нас
Папа Фрања, који је у посети Ираку, апеловао је данас на хришћане у тој земљи да опросте неправде које су им нанели муслимански екстремисти и да наставе да обнављају земљу након дугог низа година сукоба и међуверских сукоба.

Поглавар Римокатоличке цркве говорио је у хришћанској заједници Каракош на северу Ирака, коју је напао ДАЕШ (Исламска држава) на лето 2014. године, где је остало још мало породица у том месту, које су се вратиле када се ситуација смирила.

Говорећи испред цркве Безгрешног зачећа, папа је рекао да је опроштај кључна реч за сваког хришћанина, пренео је АП.

"Пут до потпуног опоравка може бити дугачак, али вас молим да не будете обесхрабрени. Оно што је неопходно - то је да заборавите, али истовремено морате имати и снагу да се не предате", рекао је он.

Папа се обратио становништву након што је Доха Сабах Абдала рекла како су њен син и још две младе особе убијене у нападу када се ДАЕШ приближио граду, а њихова смрт је била сигнал другима да почну да беже.

"Мучеништво ова три анђела је јасно упозорење - да није њих било, страдали би многи у Каракошу, град би пао у руке Исламске државе. Њихова смрт је на неки начин спасила цео град. На преживелима је да пробају да опросте агресорима", рекла је она, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала