Америка планира да „подржи слободу говора“ у неколико региона света: И Србија на списку

© http://www.freeimages.com/ralaeninЦензура - илустрација
Цензура -  илустрација - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
Пратите нас
Америчка агенција за глобалне медије (УСАГМ) планира да спроведе низ образовних програма са циљем „подршке слободи говора“ и раду „независних медија“ у различитим регионима света, укључујући источну Европу и централну Азију.
„Ово ће омогућити Америчкој агенцији за глобалне медије да реализује задатке у области организовања тренинга за медије и конференција за повезане структуре у циљу подршке слободи изражавања и независним медијима широм света. Овакви догађаји учвршћују медијски потенцијал локалних организација и помажу мрежама повезаним са УСАГМ-ом, чији запослени уједно чине и већину публике на догађајима“, каже се у документу.
Зграда Министарства иностраних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Москва запретила: За притиске на руске новинаре у Немачкој, платиће немачки медији у Русији

Сагласно објављеним условима, будући корисници ових средстава ће имати обавезу планирања, координације, подршке, организације и надзора тока догађаја различитих размера.

Поред тога они ће морати да траже неопходну опрему и локације за тренинге, да сарађују са учесницима и експертима, организују њихова путовања, преговарају са локалним представницима власти и медија, као и да дистрибуирају штампани материјал.  

За сваки догађај, у зависности од локације, предвиђен је буџет од 20.000 до 35.000 долара, следи из одговора америчке владе на питање потенцијалних добављача.

„Америчка агенција за глобалне медије годишње спроводи до 20 тренинга у целом свету“, наводи се у документу.

На списку земаља, које су интересантне за УСАГМ у погледу спровођења образовних догађаја за представнике локалних медија, налазе се Кина, Србија, Црна Гора, Молдавија, Белорусија, Украјина, балтичке државе, Јерменија, Грузија, Азербејџан, Казахстан и Киргизија.

Америчка агенција за глобалне медије координише рад медијских корпорација које финансира амерички Конгрес, као што су „Глас Америке“ и „Радио слободна Европа“/ „Радио слобода“, које се у Русији сматрају страним агентима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала