Експлозија беса после интервјуа који је уздрмао свет: „Укините британско краљевство“

© AFP 2023 / OLIVIER DOULIERYПринц Хари и Меган Маркл
Принц Хари и Меган Маркл - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
Пратите нас
Након тврдњи Меган Маркл да ју је британска краљевска породица малтретирала бес је преплавио Твитер, а многи корисници друштвених мрежа позвали су на укидање монархије.

У разговору са Опром Винфри који је емитован на Си-би-есу у недељу увече, супруга принца Харија изнела је оптужбе против краљевске породице, укључујући и то да јој је ускраћен третман због нарушеног менталног здравља у тренуцима у којима је помишљала на самоубиство

Интервју који је чекао цео свет - Хари и Меган: У палати су бринули о боји коже нашег сина

Меган Маркл је изјавила и да унутар краљевске породице постоји забринутост око тога колико ће кожа њеног сина бити тамна. Рекла је да је њиховом сину Арчију одузета титула.

Интервју је изнедрио бројне популарне хаштагове на Твитеру, укључујући #MeghanAndHarry и #OprahMeghanHarry. Али, како је незадовољство након изјава Меган Маркла расло, хаштаг #AbolishTheMonarchy (укинути монархију) постао је све популарнији у Великој Британији, а корисници друштвених мрежа позивали су на потпуно окончање британске краљевске породице.

Један коментатор сматра да Велика Британија никада неће бити модерна, напредна земља док се не реши монархије.

Многи други изразили су слична мишљења, оптужујући краљевску породицу за расизам, наводећи  да је монархија срамота за нацију.

Укључиле су се и политичке организације, те је „Моментум“, предизборна групација повезана са лабуристима, на Твитеру објавила своју подршку детронизацији краљице и њене породице.

Иако су многи људи изразили солидарност са Меган Маркл, бројни коментари поздравили су и водитељку Опру Винфри због, како наводе, рушења монархије експлозивним интервјуом.

Корисници друштвених мрежа су такође приметили да, ако су изјаве Харијеве супруге могле да нанесу толику штету, можда је краљевска породица превише крхка да би се сачувала.

Други сматрају да ће скандал бити „закопан“ у британској штампи и да ће све брзо бити заборављено.

Британски водитељ Пирс Морган оптужио је Харија за покушај да свет подреди сопственој породици и позвао је људе да се уздрже коментара док обе стране не кажу своје.

Принц Хари и његова супруга званично су се одвојили од краљевске породице 2020. године и преселили у Калифорнију.

Краљевска породица није формално одговорила на интервју, али су лист „Сандеј тајмс“, позивајући се на анонимни извор, известио да је краљица Елизабета Друга одбила да га гледа, пренео је РТ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала