Звездин уклети судија је променио плочу – може да се игра и у 95. минуту?! /фото/

© REUTERS / DANIELE MASCOLOСудија Хесус Хил Мансано
Судија Хесус Хил Мансано - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Хесус Хил Мансано, судија који је спречио фудбалере Црвене звезде да покушају да стигну до победе у реванш мечу шеснаестине финала Лиге европе, стигао је у центар пажње због понашања у утакмици шпанске лиге између Атлетико Мадрида и Атлетик Билбаа.

Шпански арбитар је дозволио да се меч игра и пошто је истекло четири минута надокнаде времена, што није учинио у Милану.

Фудбалери Звезде и судија Мансано - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2021
Зашто Шпанац није смео да дозволи да Звезда победи у Милану?

Тада је Мансано по истеку трећег минута надокнаде времена, колико је и прописао, досудио крај меч, у моментима када су фудбалери београдског тима имали прилику да изведу корнер и покушају да дођу до победе која би их водила у осмину финала.

Одлука је била исправна, судећи по правилима, али не и према духу игре, пошто је принцип да се дозволи извођење прекида и у времену које је премашило претходно означено трајање продужетка.

Дух игре је Мансано испратио у Мадриду, при резултату 2:1 за водећи тим шпанске Примере дозволио је играчима тима из Билбаа да покушају да стигну до изједначења, после истека четвртог минута надокнаде времена.

​Двоструки аршини? Да, готово извесно, али и продужетак веровања у то да Мансано покушава да фаворизује велике клубове, попут Барселоне и Реал Мадрида, односно у случају Звезде – Милана.

У шпанској лиги је веома занимљиво стање на табели, Атлетико је први са 62 поена, Барселона друга са 56, а да је Билбао успео да изједначи разлика би износила свега четири бода, што би дало шансу Каталонцима да се озбиљније укључе у борбу за титулу.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► „Судија је терориста, Срби су хтели да га поједу, покрашће нас у понедељак“

► Судија је „украо“ Звезди прилику да сруши Милан са играчем мање

► Судијски експерт за Спутњик: Шпанац је морао да дозволи извођење корнера

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала