Америка припрема велику кампању против „Спутњика Ве“ – међу циљаном публиком и Србија

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина против вируса корона "Спутњик Ве" (Sputnik V)
Руска вакцина против вируса корона Спутњик Ве (Sputnik V)  - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и њихови савезници планирају да покрену велику информативну кампању против руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V), саопштио је неименовани високи званичник из Кремља Спутњику.
„Услед све веће потражње за руском вакцином у целом свету, укључујући и европске земље, САД и њихови савезници, према наводима наших специјалних служби, планирају да покрену велику информативну кампању усмерену на стварање предрасуда према нашим научим достигнућима и области супротстављања ширењу вируса корона“, рекао је наш извор.

Како је истакао, преко контролисаних невладиних организација (Америчка агенција за међународни развој, Фондација Џорџа Сороша, Фондација Томсон Ројтерс) и медијске структуре („Би-Би-Си“, Ројтерс, „Интерњуз“) припрема се сценарио информативног напада на „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у оквиру кога је планирано да се тезе о „неефикасности и опасности вакцине“ поткрепљују „инсценирањем масовног умирања људи након наводне употребе вакцине“.

Паковања руске вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
Русија: Противници вакцине „Спутњик Ве“ у ствари је се плаше

Истовремено, САД и њихови савезници планирају да шире „материјале којима раскринкавају“ некомпетентност руских стручњака у области вакцинације и имунологије.

Према речима званичника из Кремља, европске земље које су регистровале руску вакцину против короне за хитну употребу биће циљна публика антируске информативне кампање коју организују САД и њихови савезници.

„То су Мађарска, Словачка, Србија, Црна Гора, Сан Марино и Северна Македонија. Одобрење наше вакцине у тим земљама на Западу је изазвало талас антируске пропаганде. Холандски медији нашу вакцину 'Спутњик Ве' не представљају као вакцину против вируса корона, него као 'кремаљску полугу за раскол редова Европске уније', 'инструмент московске пропаганде'. Као пример се наводи Мађарска која је 'насела на руске трикове' и без договора са Бриселом започела вакцинацију својих грађана нашом вакцином“, прецизирао је наш саговорник.

Циљ напада на „Спутњик Ве“ – промовисање „Фајзера“

Према речима нашег извора, циљ информативног напада САД и савезника на руску вакцину је поткопавање поверења у руску науку, истовремено промовишући вакцине „Фајзер“.

Према његовим речима, поступци САД и савезника говоре о њиховим покушајима да умање допринос руске науке у борбу против короне, да поткопају поверење светске заједнице у руска научна достигнућа и да спрече да их Светска здравствена организација сертификује, као и да умање потражњу за руском вакцином у иностранству, која је доспела на друго место по броју земаља које су је одобриле.

„Истовремено, САД воде невиђено агресивну политику промовисања своје вакцине 'Фајзер', настојећи да ослободе америчку страну не само исплате евентуалне одштете грађанима у парницама у случају појављивања нежељених ефеката, него и од материјалне одговорности за немар директног произвођача, укључујући фабричке грешке и кршење услова чувања (минус 70 степени Целзијуса)“, објашњава званичник из Кремља.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала