Срушио се авион у Казахстану, четири особе погинуле /видео/

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаАвион Ан-26 током војних вежби
Авион Ан-26 током војних вежби - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Пратите нас
Војно-транспортни авион Ан-26 срушио се приликом слетања на писту у Алмати, четири особе су погинуле, саопштила је прес-служба Министарства за ванредне ситуације Казахстана.

Прес-служба Комитета за националну безбедност Казахстана саопштила је да је авион припадао Ваздухопловној служби Комитета.

У летелици се налазило укупно шест особа. Двоје повређених је превезено у најближу болницу у Илијском региону, преносе медији.

„Данас око 17:20 часова приликом слетања на аеродром у Алмати изгубљена је веза са авионом Ан-26, који је летео из Нур Султана. Одмах је подигнута узбуна, спасилачке службе су изашле на лице места. Према прелиминарним информацијама, авион се срушио на бочној страни писте“, наводи се у саопштењу прес-службе аеродрома на Фејсбуку.

На место несреће изашла је хитна помоћ, ватрогасци и спасиоци.

Ан-26 је лаки војни транспорти вишенаменски авион. Конструисан је у експериментално-конструкторском бироу „Антонов“ (данас – Државно предузеће „Антонов“ у Кијеву). Први лет је извео 21. маја 1969. године. Авион може да превози до 40 путника или 5.500 килограма терета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала