Јокић стиснуо зубе и био најбољи, али је морао да пружи руку Дончићу /видео/

© AP Photo / Tony GutierrezНикола Јокић и Лука Дончић
Никола Јокић и Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Денвера нису успели да вежу и шесту победу пошто им се на путу нашао расположени Далас. Никола Јокић је стандарно био најбољи у редовима Нагетса, али није могао против расположене комплетне екипе Маверикса - 116:103. Србин је заиграо иако је био под знаком питања због повреде, а постигао је 26 поена, уз 11 асистенција и осам скокова.

Повреда зглоба коју је Никола Јокић задобио претходно вече у мечу са Мемфисом унела је стрепњу у редове Денвера и тренера Мајкла Мелоуна да ли ће Сомборац моћи да истрчи на паркет против Даласа.

​И стиснуо је зубе Никола, ставио се на располагање екипи у још једној дабл-дабл партији. Ипак, ни одличан учинак српског центра није спречио убедљив пораз Денвера од Даласа који су предводили Лука Дончић и Кристапс Порзингис.

Словенац је постигао 21 поен уз 12 асистенција, док је Летонац бројао до 25, а имали су подршку Џоша Ричардсона који је додао 20 поена, двоцифрени су били још Брансон са 12 и Фини-Смит  са 11.

Јасно је да против расположене комплете екипе из Тексаса Србин, који је је на паркету провео 36 минута није могао ништа. Јокић је уз себе имао подршку Мајкла Портера и Вила Бартона, обојица су убацили по 23 опена, али следећи двоцифрени кошаркаш из редова тима Мајкла Мелоуна био је Џамал Мареј са тек 10 поена.
Српски кошаркаш Алексеј Покушевски - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Лоше вече Покушевског, трипл-дабл Рендла у победи Никса

Српски репрезентативац Бобан Марјановић није улазио у игру, а оно што је највише нервирало навијаче Денвера сасвим сигурно су пет тројки које је постигао горостас Порзингис.

Само прва четвртина била је егал, њу је заправо добио Денвер с пола коша - 29:28, али онда су се разгоропадили Дончић, Порзингис и екипа, па је Далас на одмор отишао с плус 11, а предност је у трећој четвртини достигла и чак 20 разлике за Тексашане.

Толику залиху нису до краја успели да „истопе“ Јокић, Портер и Бартон, па је Далас заслужено однео победу у мечу Западне конференције. Денвер је шести, а Далас осми после 38 одиграних утакмица.

У судару Атланте и Сакрамента, Хокси су изашли као победници резултатом 121:106, а Богдан Богдановић је постигао шест поена, имао је четири скока и асистенцију. С друге стране, Немања Бјелица је за Кингсе убацио четири поена, на то је додао јш три скока и две асистенције. 

У редовима Атланте блистао је тандем Јанг-Капела, од чега је Треј дао 28 поена, а Клинт 24 уз чак 14 скокова.

НБА, РЕЗУЛТАТИ

Бруклин - Детроит 100:95

Шарлот - Торонто 114:104

Вашингтон - Милвоки 119:125

Атланта - Сакраменто 121:106

Минесота - Портланд 121:125

Денвер - Далас 103:116

Финикс - Индијана 111:122

► Ко је дочекао Србе у НБА и научио их како да се што пре адаптирају? /видео/

► Америка није за све обећана земља – бивши јуниор Партизана за Спутњик открива шта је кључ успеха

► Дресови Денвера у бојама Србије мотивисали Јокића /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала