„Фолксваген“ планира да укине до 4.000 радних места у Немачкој

© Sputnik / Валериј Мељников / Уђи у базу фотографијаФолксваген
Фолксваген  - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2021
Пратите нас
Немачки произвођач аутомобила „Фолксваген“ планира да укине до 4.000 радних места у својим погонима у Немачкој, нудећи превремену или делимичну пензију старијим запосленима, што би могло да кошта неколико стотина милиона евра, изјавили су данас извори из компаније.

„Фолксваген“ је у саопштењу навео да је постигао договор с радничким саветом за делимично пензионисање рођених 1964. године, док је рођеним од 1956. до 1960. понудио превремену пензију, преноси Танјуг.

Компанија је навела да очекује да ће се 900 радника одлучити за превремене пензије, док би мањи број могао да изабере делимичну пензију, не прецизирајући тачну цифру.

Два извора из компаније рекли су британској новинској агенцији да ће 3.000 до 4.000 радних места бити укинуто у оквиру програма који ће се примењивати на шест немачких фабрика „Фолксвагена“, које сада запошљавају око 120.000 људи.

„Фолксваген“ је одбио да саопшти колико ће их то коштати. То зависи од тога колико запослених прихвати понуду. Један извор је проценио да је реч о близу 500 милиона евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала