Може ли „Жигићев наследник“ да закомпликује трку за титулу у Бундеслиги? /видео/

© AP Photo / Sebastian GollnowСаша Калајџић
Саша Калајџић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Пратите нас
Суверени владар немачког фудбала - Бајерн Минхен угостиће у суботу од 15.30 у оквиру 26. кола Бундеслиге екипу Штутгарта, која захваљујући Саши Калајсџићу спада у најпријатније изненађење шампионата. Момак који вуче српске корене и који због два метра неодољиво подсећа на Николу Жигића, покушаће да настави фантастичан голгетерски низ.

Саша Калајџић је на претходних седам утакмица Бундеслиге постигао исто толико погодака, те је са 13 голова први стрелац Штутгарта у актуелној сезони Бундеслиге.

У премијерном мечу 26. кола, Лајпциг је на искуство славио против Арминије Билефелд минималним резултатом, чиме је пришао лидеру Бајерну на свега бод.

У случају да Калајџић и „швабе“ успеју на Алијанц арени да приреде својеврсно чудо и саплету Левандовског и другове, онда ће трка за „салатару“ бити и те како занимљива јер после репрезентативне паузе која ступа по завршетку викенда, следи дерби Бајерна (58 бодова) и „бикова“ (57).

​А, Штутгарт и „Жигићев наследник“ имају право да се надају да могу да откину бодове Фликовој казненој експедицији. Не прете, далеко од тога, само је спортски гајити оптимизам пред испит сезоне, поготово ако се узме у обзир да „швабе“ нису поражене у последњих пет првенствених утакмица, где имају учинак од три победе и два ремија.
Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Мамић за Спутњик: Звезда се бори с костурима из ормара, а Динамо с домаћим издајицама

Управо их је та серија лансирала на осмо место Бундеслиге, па ни излазак у Европу наредне сезоне није немогућа мисија. Бајер Леверкузен им бежи свега четири бода, а Дортмунд шест.

Али, није Саша Калајџић први стрелац секипе са 13 голова, једина претња по Нојеров гол. Ту је и сјајни Силас Вамангитука, који је на коти 11 уз четири асистенције. Ипак, јасно је да постоји могућност и да се момци из града, у којем је рођен Мерцедес, лоше проведу у Минхену јер је Роберт Левандовски у страшној форми, то најбоље осликава учинак од 32 гола и прво место на листи стрелаца немачког првенства.

Далеко, далеко од пољског „убице голмана“ је суперталентовани Ерлинг Браут Холанд са 19 погодака.

У сваком случају, спектакл у судару Бајерна и Штутгарта је загарантован и тешко је уопште замислити да се мреже на Алијанц арени неће трести. Питање је само колико ће пута то учинити Левандовски и да ли ће „Жигићев наследник“ наставити голгетерски низ, а шампионску трку учинити још узбудљивијом.

► Нови „случај Јовић“ у Реалу – Зидан младог Норвежанина третира као Србина

► Пикси: Арогантне шаљем кући, хоћу свих девет бодова на старту

► Спектакл у најави: Бајерн и ПСЖ у репризи финала, удариће Реал на Ливерпул

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала