Рубљов иронично о „Федереровом систему“: Кажите ми, шта је боље бити, четврти или осми?

© AP Photo / Dita AlangkaraАндреј Рубљов у загрљају Саше Зверева
Андреј Рубљов у загрљају Саше Зверева - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Пратите нас
Руски тенисер Андреј Рубљов придружио се критикама на рачун система Асоцијације тениских професионалаца (АТП) и повлашћеног статуса Роџера Федерера.

Рубљов је један од тенисера који се налазе у најбољој форми у последњих годину дана, а његов ренкинг то и потврђује.

Двадесеттрогодишњак из Москве се од 19. октобра прошле године налази на осмом месту АТП ранг листе, а од почетка 2020. године је остварио најбоље резултате на три од четири Гренд слема, пошто се пласирао у четвртфинале Ролан Гароса, УС опена и Аустралијан опена.

Руса су недавно упитали шта мисли о одлуци АТП-а да продужи „замрзавањебодова, о којем је говорио и Александер Зверев, који је критиковао систем.

Зверев је изјавио да тренутни систем није фер, те подсетио на статус Роџера Федерера, који се и даље налази у самом врху, односно на четвртом месту, иако се 14 месеци није бавио професионалним тенисом.

Због правила која су настала због пандемије вируса корона, Швајцарац је задржао све своје бодове иако се није појавио ни на једном турниру.

„Да имамо нормалан систем мислим да бих био четврти на свету. Шта мислите да је боље за мене, да будем осми или четврти?“, упитао је Рубљов.

​Рубљов је, поред поменутих успеха на слемовима, од почетка прошле сезоне освојио турнире у Дохи, Аделејду, Хамбургу, Санкт Петербургу, Бечу и Ротердаму, док је са репрезентацијом Русије подигао трофеј АТП купа.

Новак Ђоковић и Никола Ћаћић против Немачке - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2021
Ћаћић за Спутњик: Од Србије и Ђоковића до Буенос Ајреса и 39. титуле

Слична ситуација је и са Зверевим, који је играо финале УС опена, четвртфинале Аустралијан опена, освојио два турнира у Келну и дошао до финала Мастерса у Паризу.

Саша и Андреј, међутим, заузимају седму, односно осму позицију планетарног поретка, док је на шестом месту Федерер са укупно једним одиграним турниром за више од годину дана.

О бројним неправдама у свету тениса је, поред осталог, недавно говорио Срђан Ђоковић у интервјуу за Спутњик спорт.

Да ли Србија у „клинцу” из Новог Пазара има Ђоковићевог наследника?

Скандирају јој Хрвати, бриљира у послу: Ко је „слатка, мала Маријана“?

Ментална громада из Србије које се плаши цео свет /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала