Рођен у Италији, има пасош Шведске и Грчке, жели га Шпанија – али, бира Србију!

© Фото : Youtube/Screenshot/TresMasUnoСрпски кошаркаш Тристан Вукчевић у дресу Реал Мадрида на утакмици против Бетиса
Српски кошаркаш Тристан Вукчевић у дресу Реал Мадрида на утакмици против Бетиса - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Млади кошаркаш Тристан Вукчевић одабрао је репрезентацију Србије пре репрезентације Шпаније, потврдио је његов отац Душан.

Осамнаестогодишњи крилни центар прошао је млађе категорије Олимпијакоса, а од 2018. године члан је Реал Мадрида, за чији први тим је дебитовао прошле године.

Тристан је син Душана Вукчевића, некадашњег репрезентативца Србије и играча Црвене звезде, Олимпијакоса, Реала, Монтепаскија, Олимпије Милано, Виртуса...

Његов син рођен је у Италији док је Душан наступао за Монтепаски из Сијене, након чега се, недуго затим, преселио у Грчку.

Поред српског пасоша Тристан поседује и грчки, преко оца, као и шведски, преко мајке, а репрезентативну каријеру могао је да гради и у Шпанији, с обзиром да се та земља заинтересовала за његове услуге по доласку у Мадрид.

​Ипак, породица Вукчевић одлучила је да Тристан наступа за Србију.

„Тристан је рођен у Сијени, има српски пасош и одлучио је да игра за репрезентацију Србије“, навео је Душан Вукчевић у интервјуу за шпански радио „Онда Мадрид“.

Вукчевићев развој већ су кренуле да прате разне НБА екипе, а очекује се да млади Србин буде високо рангиран на неком од наредних драфтова.

Шпански медији преносе да је циљ Реала да Тристана у својим редовима задрже још три, четири године, што је био случај и са Словенцем Луком Дончићем, који увелико доминира у Америци.

„Тристан је баш срећан у Мадриду, ту је већ три године. Академија Реала је једна од најбољих у Европи, можда и у свету. То је најбоље место за његов напредак“, изјавио је поносни отац.

Дејан Томашевић, бивши српски кошаркаш и генерални секретар КСС - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2021
Томашевић за Спутњик: Велико присуство странаца је погубно за српску кошарку

Вукчевић би до краја сезоне могао да игра све више и више, поготово у неким од небитнијих мечева шпанског првенства у којем је Реал десет кола пре краја први на табели.

Тренер Пабло Ласо му је недавно дао значајних 14 минута на утакмици против Бетиса, а Тристан му се одужио са 11 поена, четири скока и три асистенције.

Репрезентација Србије нема мањак талентованих кошаркаша, али далеко од тога да одлука веома талентованог Вукчевића неће бити од помоћи Орловима у наредним годинама.

Гост емисије „Миљанов корнер“ недавно је био чувени стручњак Душко Вујошевић, а једна од тема била је раст и развој младих кошаркаша у Србији.

Цео свет се смеје америчком клубу – да ли је ово најгори потез у историји?

„Он је требало да буде пројекат Партизана, али су се појавили трговци робљем“

Како су „прозори“ умало однели велику жртву – земљу кошарке

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала