Захарова: Не „ратујемо", али нећемо дозволити дискредитацију руске вакцине

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Русија се суочава са негативном кампањом чији је циљ дискредитација руских вакцина, али ни са ким не ратује, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Ово је онај случај када неки сматрају да ратују са некима, а ови други нису ни ушли у рат“, рекла је Захарова у интервјуу радију „Космомољска правда“. Према њеним речима, „могуће је да је Запад сам објавио рат“. „Заиста постоје медијске кампање чији је циљ да се оцрни вакцина, ми то веома добро знамо“, додала је.
Производња вакцине против ковида 19 - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2021
Русија: Шпанија може да постане велики центар за производњу „Спутњика Ве“ у Европи

„Принуђени смо да говоримо о чудним и понекад неадекватним изјавама представника свих бриселских структура, које наводе да им руска вакцина није потребна. Поједине државе, а таквих је свакодневно све више, па чак и Европска унија, кажу да им је потребна руска вакцина. Све видимо, али ни са ким не 'ратујемо'. Одбијамо нападе, али то чинимо већ дуго и не само у вези са вакцинама“, закључила је Захарова.

Раније је председник Француске Емануел Макрон рекао, да се Европа суочила са „светским ратом новог типа“, повезаним са вакцинацијом. Француски лидер је убеђен, да се то догодило донекле због „тежњи Русије и Кине да утичу помоћу вакцина“. Макрон сугерише да у овој ситуацији европске земље би требало да покажу независност у производњи вакцина.

Творци руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) су одговорили на изјаву Макрона о „светском рату новог типа“ и предложили да се придруже оним земљама које су одлучиле да производе вакцину.

„Светски рат“ за вакцине био је и тема емисије „Нови Спутњик поредак“:

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала