Русија: Жао нам је због протеривања дипломата из Италије

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије и кула Кремља
Зграда Министарства спољних послова Русије и кула Кремља - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2021
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије изразило је жаљење у вези са протеривањем двоје службеника руске амбасаде у Риму, а о могућим корацима у вези са овим поступком биће додатно објављено, напоменуло је Министарство.
„Изражавамо жаљење у вези са протеривањем из Рима двоје запослених у руској амбасади. Разјашњавамо околности ове одлуке“, речено је руском Министарству спољних послова.

„Додатно ћемо објавити о нашим могућим корацима у вези са дејствима која не одговарају нивоу билатералних односа“, закључује се у саопштењу Министарства.

Раније је италијански министар спољних послова Луиђи ди Мајо саопштио да Италија хитно протерује двојицу званичника руске амбасаде осумњичене за незаконите радње.

Команда специјалних снага карабинијера у среду је саопштила да су по налогу римског тужилаштва приведени италијански војник и руски официр који ради у италијанској престоници. Према саопштењу специјалних снага, италијански држављанин налази се у притвору, док је у току провера „страног држављанина због његовог дипломатског статуса“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала