Гордан Кичић: Радо ћу се упознати са Банетом Ивковићем

© Фото : ПромоГордан Кичић као Бранислав Ивковић
Гордан Кичић као Бранислав Ивковић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Пре почетка емитовања серије „Породица“ Бане Ивковић ми је послао поруку, рекао да ће гледати серију и да би волео да се упознамо. Драго ми је што се јавио, радо ћу се упознати с њим, каже за Спутњик Гордан Кичић који у „Породици“ тумачи лик овог високог функционера Социјалистичке партије Србије.

Гордан Кичић као Бранислав Ивковић

Серија „Породица“ која се емитује у недељи када се навршава двадесет година од хапшења бившег председдника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, прати последња три дана заједничког живота чланова породице Милошевић. Прве три епизоде пратило је близу два милиона гледалаца.

Гордан Кичић каже да му је драго што је ова серија побудила велико интересовање код публике.

„И они који познају Банета Ивковића и они који га знају као особу из политичког и јавног живота контактирали су ме“, каже чувени глумац.

© Фото : ПромоКатарина Жутић као Славица Ђукић Дејановић, Гордан Кичић као Бранислав Ивковић и Милош Тимотијевић у улози Богољуба Бјелице
Гордан Кичић: Радо ћу се упознати са Банетом Ивковићем - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Катарина Жутић као Славица Ђукић Дејановић, Гордан Кичић као Бранислав Ивковић и Милош Тимотијевић у улози Богољуба Бјелице

Деликатна и контроверзна тема

Сценарио и режију за серију „Породица“ потписује Бојан Вулетић, а глумачку екипу поред Кичића чине Борис Исаковић, Мирјана Карановић, Уликс Фехмиу, Катарина Жутић, Тијана Марковић, Вук Костић, Светозар Цветковић и други.

Мијана Марковић и Слободан Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Мира Карановић: Открила сам да ме спајају две тачке са Миром Марковић

„Мени је драго што сам био део ове екипе. Овај пројекат је од самог почетка био одличан на папиру, а још је бољи у реализацији, нарочито имајући у виду деликатну ситуацију и контроверзну тему која до сада није представљена на телевизији и филму“, сматра Кичић.

Улога Бранислава Ивковића у хапшењу Милошевића

„Породицу“, коју чини пет епизода, драмска је интерпретација стварних догађаја, заснована је на до сада познатим чињеницама, аутентичним снимцима, јавно доступним информацијама и сведочењима оних који су у догађајима учествовали. Отуда су се и глумци припремали за улоге проучавајући списе, интервјуе, документе, радио и видео записе.

Серија  „Породица“  - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Последњи сати заједничког живота породице Милошевић: Драма која је променила и Србију

„Истраживао сам како је Бане Ивковић у том тренутку изгледао, како се понашао, како је говорио. Нисам желео да мој перформанс буде имитација, већ да га максимално одбраним и будем уверљив“, наводи Кичић и додаје да је улога Бранислава Ивковића у хапшењу Милошевића била деликатна.

Према његовом мишљењу, током три дана хапшења Слободана Милошевића, Ивковић као функционер СПС-а проводи време у вили Мир и фигурира као фактор који смирује ситуацију, који помаже да се изађе из пат позиције.

© Фото : ПромоРеконструкција сцене преговора
Гордан Кичић: Радо ћу се упознати са Банетом Ивковићем - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Реконструкција сцене преговора
Троглава власт
„Сценариста и редитељ Бојан Вулетић одлично је поставио причу из неколико перспектива, приказао ситуације и унутар виле Мир и ван ње и то још са троглавом влашћу која заседа у том тренутку“, тврди глумац.

Иако је и сам индиректно био учесник и сведок догађаја хапшења Милошевића, за Гордана Кичића није било простора за лични доживљај.

„Било је места за добар посао, текст и одлично постављене ликове. Драго ми је што смо унутрашњом снагом успели да их дочарамо“, закључује Кичић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала