Нови извозни адут: У „Тигровим“ чизмама марширају војници, а ускоро ће и ловци

© pixabay.comГумене чизме, Тигар Пирот
Гумене чизме, Тигар Пирот - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
Иако су у процесу реструктурирања и приватизације, радници пиротског „Тигра“ не седе скрштених руку. Свакога дана произведу хиљаде пари гумене обуће. Недавно су „Тигрови“ стручњаци конструисали нову чизму за коју сматрају да је одличан производни и извозни адут.

У „Тигровим“ чизмама произведеним у погону у Пироту марширају припадници елитних јединица армија широм света. „Тигрови“ стручњаци сада желе да њихове чизме носе и професионални ловци. Зато су конструисали нову чизму.

Данијела Алексов, помоћница директора „Тигра“, каже за РТС да чизму карактерише добар савремени дизајн и одлична удобност.

„Наши стручњаци су радили на посебној конструкцији самог ђона. Елиминише повреду зглоба која је најчешћа код ловаца. Имамо нове материјале које омогућавају лов у свим временским периодима“, каже Данијела Алексов.

Тони Шебез, менаџер продаје у „Тигру“, каже да ће „Тигар апсолут бут“ омогућити присуство производа у високом рангу ловачких чизама на светском тржишту где су присутни велики конкуренти „Ле Шамо“ и „Игл“.

Сматра да ће моћи да постигну прихватљивију цену за исти квалитет.

„Тигар“ производи гумену обућу за све намене. Од чизама које носе најпознатије ватрогасне јединице на свету и којима буквално може да се хода кроз ватру, преко модерних ловачких чизама, па све до чизама које могу да трпе ниске температуре и до минус 100 степени.

Оно што је главна карактеристика „Тигрових“ чизама је врхунски квалитет и ручна израда.

„Овде радимо гумену обућу од светски познатих материјала. Ради се о ручној изради гумене обуће. Конфекционирање се ради од много делова и наша гумена обућа је на много већем нивоу и бољег квалитета“, објашњава Јасмина Мијалковић, директорка производње.

„Тигрова“ фабрика обуће по обиму производње и извоза друга је у Европи и трећа у свету. Хиљаду и две стотине радника има сигуран ход у будућност захваљујући квалитетним гуменим опанцима и чизмама, преноси Б 92.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала