Бразилски стручњак: Ово је биолошка Фукушима ― покренута је ланчана реакција и сада је ван контроле

CC BY-SA 4.0 / Tiia Monto / Нуклеарни реактор
Нуклеарни реактор  - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Пратите нас
У Бразилу је само у једном дану, у уторак, забележено више од 4.000 смртних случајева од последица вируса корона, а епидемија се претвара у оно што један стручњак назива „биолошком Фукушимом“.

Експоненцијални нагли раст зараженених и преминулих у Бразилу премашиће бројеве забележене у САД у јануару, када је скоро 80.000 људи умрло од ковида 19.

„То је нуклеарни реактор који је покренуо ланчану реакцију и ван контроле је. То је биолошка Фукушима“, рекао је Мигел Николелис, бразилски лекар и професор на Универзитету Дјук, који помно прати вирус.

Бразил је трећа земља која је у једном дану имала 4.000 смртних случајева, такав трагичан скор имале су само још САД и Перу.

Бразилске болнице су претрпане пацијентима заражених вирусом корона, а само у последњих недељу дана забележено је 19.301 нових случајева заразе, пише "Индепендент". 

Ветеринари током прегледа пса - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
СЗО: Човек може да зарази животиње вирусом корона

Овај нагли пораст случајева заразе, који није само у Бразилу, већ у читавој Јужној Америци, приписује се бразилској соју короне, за коју се сматра да је двоструко преносивија од соја којим је започела пандемија.

Од почетка пандемије, Бразил бележи 13,1 милион случајева заразе и 337.000 смртних случајева. То је земља са другим највећим бројем потврђених случајева короне, након САД.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала