Упаљен аларм у региону: Стигло снежно невреме, зимски дани усред пролећа и у Србији /видео/

CC0 / Pixabay / Зимска идила
Зимска идила - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите нас
После низа топлих, пролећних, углавном сунчаних дана са температурама изнад 20 степени, стигло је захлађење праћено кишом, а метеоролози најављују чак и снег. Снежно невреме већ је захватило Хрватску, а метеоаларм упаљен је и за поједине делове БиХ.

Метеоролог Недељко Тодоровић је изјавио да не би било велико изненађење да у току наредне ноћи и у четвртак буде краткотрајног снега, посебно на западу и југозападу земље.

Што се тиче Београда, вероватноћа за снежне падавине је мања, али Тодоровић наводи да се ни то не може искључити.

Тодоровић је за РТС рекао да ће сутра максималне температуре бити око 6 степени у Београду, у четвртак 8-9, а у петак 10. Истиче да ће та три дана бити најхладнија у наредном периоду.

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICТек од викенда температура у порасту.
Упаљен аларм у региону: Стигло снежно невреме, зимски дани усред пролећа и у Србији /видео/ - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Тек од викенда температура у порасту.

Према његовим речима, од суботе и недеље температура ће полако да расте и да ће бити између 12 и 14 степени. Међутим, ни наредне седмице неће бити ведро јер ће се задржати периоди облачности с кишом.

Тодоровић је навео да у наредних десетак дана неће бити топлих дана, истичући да је ове године април хладнији у односу на прошлу годину.

Кад се можемо надати топлијем времену

У планинским пределима ће се повећати постојећа висина снежног покривача, а са овим типом времена, снег на планинама задржаће се до краја априла и почетка маја, указао је Тодоровић.

© Sputnik / Лола ЂорђевићТек за десетак дана температура ће почети да прелази 20 степени.
Упаљен аларм у региону: Стигло снежно невреме, зимски дани усред пролећа и у Србији /видео/ - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Тек за десетак дана температура ће почети да прелази 20 степени.

Истиче да ће тек за десетак дана температура почети да прелази 20 степени.

Метеоролог је анализирао податке у претходних стотинак година, наводећи да је приметио да често средином априла наступе наоблачења и захлађења.

Тодоровић верује да ће ово лето бити топлије него прошло и да ћемо имати више екстремно топлих дана. Ипак, како  поручује, у јуну и јулу нећемо избећи пљускове и локалне непогоде.

Снежно невреме у Хрватској, метеоаларм упаљен и у БиХ

Хрватску је други пут у априлу захватило снежно невреме, због којег су затворени сви путни правци за камионе са приколицама и тегљаче.

Како је објавио портал „Индекс“, у Загребу дува јак ветар и пада киша.

Део Јадрана синоћ је погодило невреме које је изазвало велике таласе.

Жути метеоаларм објављен је и за поједине делове БиХ, где се очекују обилније падавине и појачан ветар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала