Крајем априла почиње производња „Спутњик Ве“ у Јужној Кореји

© Sputnik / Chedly Ben Ibrahim / Уђи у базу фотографијаВакцина Спутњик Ве
Вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2021
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ) и јужнокорејске компаније „Gl Rapha“ и „ABXIS“ постигли су договор о трансферу технологије и производњи руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V). Очекује се да производња препарата у погонима компаније „ABXIS“ у Јонгину почне крајем априла.

Компанија „Gl Rapha“ је у фебруару ове године формирала конзорцијум за производњу руске вакцине против вируса корона у Јужној Кореји који чини осам водећих фармацеутских компанија.

Споразум РФПИ, „Gl Rapha“ и „ABXIS“ је први трилатерални споразум који омогућава трансфер технологије на компанију која је део конзорцијума.

„Јужна Кореја је један од кључних партнера у производњи вакцине ‘Спутњик Ве’. Захваљујући споразуму очекујемо проширење производних капацитета за производњу вакцине у тој земљи“, рекао је директор РФПИ Кирил Дмитријев.

У Русији су регистроване три вакцине против вируса корона.

Прву од њих, „Спутњик Ве“, развио је Центар „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

Вакцина је регистрована у скоро 60 земаља са укупном популацијом од око три милијарде људи. Ефикасност препарата је 91,6 одсто, што је потврђено у часопису „Лансет“, једном од најстаријих и најцењенијих медицинских часописа на свету. Вакцина је изграђена на доказаној и добро проученој платформи хуманих аденовирусних вектора и користи два различита вектора за две дозе током вакцинације.

Прочитајте још:

Више о руској вакцини „Спутњик Ве“ можете сазнати из следећег прилога:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала