Звезда руске телевизије снима емисију о Србији

© Sputnik / В. ЛапчевићЖана Бадоева
Жана Бадоева - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Пратите нас
Звезда руске националне телевизије Жана Бадоева представиће Србију у ауторској емисији „Живот других људи“ која се емитује на „Првом Каналу“, а коју прати 330 милиона гледалаца у Русији, Белорусији, Казахстану и Украјини.

Током боравка у Србији, Жана Бадоева посетила је Београд, фрушкогорске винарије и Мећавник, а за Спутњик открива своје утиске о култури нашег народа.

„Без обзира на ово хладно време, приметила сам да су људи у Србији веома отворени и топли. Не сећамо се да су нас било где тако срдачно прихватали. Где год да се нађемо, одмах нас позивају на кафу, пиће, у свакој установи у коју дођемо“, каже за Спутњик Жана Бадоева која је своју емисију снимала у многим земљама света.

„Ми не постављамо пристрасна питања, али без обзира на то, у многим земљама људи веома опрезно одговарају на њих, а овде су људи отворени“, сматра Бадоева.

© Sputnik / В. ЛапчевићЗвезда руске телевизије, Жана Бадоева
Звезда руске телевизије снима емисију о Србији - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Звезда руске телевизије, Жана Бадоева

Емисија о животу једног народа

Емисија „Живот других људи“ са веселом и знатижељном Жаном Бадоевом у улози водитељке говори о различитим аспектима живота једног народа, али и о природним лепотама, култури, историји, образовању. Много више од путописа, „Живот других људи“ дозвољава вам да завирите у живот других култура, а Бадоева је радознала да сазна шта мештани имају у фрижидеру, колико месечно троше на струју и воду, како су организоване болнице и школе, како живе њихови пензионери. 

Портрет Василија Пољенова - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Како је чувени руски сликар и добровољац у српско-турском рату видео Србију

Mи смо тим стручњака који је у стању да се инфилтрира чак и у живот ванземаљаца“, духовита је Бадоева.

Усмерена на причање приче од рођења до конца, Бадеова и њен тим снимили су Београдску тврђаву, Храм Светог Саве, Кнез Михаилову, Музеј Николе Тесле, београдске пијаце, породилиште, вртић, школу, Машински факултет, Ново гробље.

„По мом мишљењу, породилиште Народни Фронт је историјски споменик јер се у том здању некада налазио штаб Гестапоа“, наводи водитељка и додаје да жели да представи Србију из угла обичног човека, што се не може наћи у туристичким водичима.

© Фото : Туристичка организација СрбијеЖана Бадоева на снимању на Тргу Републике
Звезда руске телевизије снима емисију о Србији - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Жана Бадоева на снимању на Тргу Републике

Србија има потенцијал у образовању

„Све што смо знали о Србији пре доласка овде углавном су тужне ствари попут ратова, и наравно то да je Тесла Србин. Управо је зато, искуство у Србији за нас било право откриће“, истиче Бадоева која је посебну пажњу посветила раду Београдског универзитета.

Према њеном мишљењу, иако је образовање у целом свету у кризи, потенцијал Србије крије се управо ту. 

Сцена из серије Пандемија - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2021
Од артхауса до хорора – Руски филмови и серије који су освојили свет

„Студентски дом кошта 22 евра, а храна је нешто мало преко евра, што ретко где постоји у свету. То је велики подстицај за децу. Рекла бих да Србија много улаже и мотивише омладину да учи и то ми се веома, веома допада“, наглашава она.

ТВ Екипа снимала је и бањски комплекс у бањи Врдник, локалне винарије на Фрушкој Гори и Дрвенград у којем се осећала као у сценографији Кустуричиних филмова.

Ми смо Словени

Бадоева које је у својој емисији представила многе земље света попут Панаме, Колумбије, Малезије, Сингапура, Израела открива да свакодневица људи у Србији има много тога заједничког са Русијом.

„Као прво, ми смо Словени, који су свуда слични и које краси људска отвореност. Ипак, мени се чини да су људи у Србији сталоженији него Руси. А имајући у виду целу историју земље, могу само да кажем да се том вашем спокоју дивим“, закључује Бадоева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала