Тираносауруси живели као вукови?

CC0 / / Диносаурус
Диносаурус - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Пратите нас
Тираносауруси можда нису били усамљени грабљивци како се дуго веровало, већ су били више друштвени месоједи попут вукова, открило је ново истраживање.

Палеонтолози су теорију развили током проучавања масовног места страдања тираносауруса пронађеног пре седам година у Националном споменику Гранд Стеркејс-Ескаланте на југу америчке државе Јута, пренео је британски лист "Гардијан". 

Тираносаурус - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2020
Мистерија из праисторије: Тираносауруси су били страшна чудовишта, али зашто су имали мале руке?

Користећи геохемијску анализу костију и стена, тим истраживача са Универзитета у Арканзасу утврдио је да су диносауруси угинули и сахрањени на истом месту и да то није резултат испирања фосила са више подручја.

Кристи Кари Роџерс, професорка биологије са Колеџа Мекалистер, изјавила је да је ово истраживање добар почетак, али да ће бити потребно више доказа пре него што се утврди да ли су тираносауруси живели у друштвеној групи.

"Тешко је бити толико сигуран да ови подаци значе да су тираносауруси живели заједно у добра времена", рекла је Роџерсова.

"Могуће је да су ове животиње могле да живе у близини, а да нису путовале заједно у оквиру друштвене групе и једноставно су се окупљале око све мањих ресурса како су времена постајала све тежа", додала је она.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала