Више од 20 руских бродова и јуришних авиона одржали војне вежбе у Црном мору

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаБродови Црноморске флоте у Севастопољу
Бродови Црноморске флоте у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Пратите нас
Више од 20 бродова руске Црноморске флоте одржали су заједничке војне вежбе са посадама јуришних авиона Јужног војног округа, саопштила је прес-служба флоте.

„Више од 20 бродова Црноморске флоте Русије реализовало је заједничку обуку са посадама јуришних авиона Су-25СМ3 Ратног ваздухопловства и ПВО Јужног војног округа у оквиру контролне провере снага флоте за зимски период обуке“, наводи се у саопштењу.

Одред бродова у чији састав улазе фрегате „Адмирал Макаров“ и „Адмирал Есен“, мали ракетни бродови „Грајворон“ и „Вишњи Волочек“, као и ракетни чамци, мали противподморнички и велики десантни бродови увежбавао је одбијање ваздушног напада уз коришћење активних електронских ометача и условну примену средстава ПВО.

Поред тога, три ескадриле јуришних летелица Јужног војног округа увежбавали су условну примену ракетног оружја приликом напада на одред и избегавање узвратног удара бродских средстава ПВО.

Летови су изведени на изузетно малим висинама у тешким хидрометеоролошким условима. Прес-служба флоте подсећа да је раније више од 50 авиона Јужног војног округа пребачено на Крим у оквиру контролне провере.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала