Брегзит – „погрешили смо, извињавамо се“

© AP Photo / Matt DunhamПротест енглеских навијача због оснивања Суперлиге
Протест енглеских навијача због оснивања Суперлиге - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Енглески клубови иступањем из Суперлиге покренули су лавину која је, барем на кратко, заустављена саопштењем новог европског пројекта у ком се наводи да се лига суспендије како би се донели одговарајући кораци.

Клубови из Енглеске, шест највећих – М. Јунајтед, М. Сити, Арсенал, Челси, Ливерпул и Тотенхем, били су неопходни како би се Суперлига реализовала и њиховим пристанком уследио је земљотрес какав фудбал није доживео.

Протест у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Дебакл Суперлиге!

Међутим, за само два дана, услед великих протеста навијача који су учинили енглески фудбал оним што је данас, великани са Острва одлучили су да један по један излазе из Суперлиге.

„Као резултат слушања вас и шире фудбалске заједнице у претходним данима, повлачимо се из предложене Суперлиге. Погрешили смо и извињавамо се због тога“, објавили су из Арсенала.

Речи извињења нису изостале ни ко других, те се први човек Тотенхема Данијел Леви у свом излагању покајао.

„Жалимо за немиром који смо изазвали Суперлигом. Осећали смо да морамо да будемо део новог пројекта који би обезбедио боље финансијске услове. Спорт треба стално да преиспитује такмичења како би био сигуран да игра коју сви волимо и даље напредује и на све то да и даље уноси радост у дом навијача. Желели бисмо да са захвалимо свим навијачима који су изнели своја мишљења“, рекао је Леви.

Велику улогу у изласку енглеских клубова из Суперлиге имао је и премијер Велике Британије Борис Џонсон који је директно био у контакту са власницима клубова.

Како су Челси и Манчестер сити први објавили да напуштају лигу богатих, Џонсон је на Твитеру написао:

„Одлука Челсија и Ситија је потврђена и једина права. Надам се да ће их и остали клубови следити“.

​Веома брзо огласили су се и фудбалери који су углавном ћутали док клубови нису заузели конкретне ставове. Џордан Хендерсон, капитен Ливерпул, написао је: „Не свиђа нам се и не желимо да се деси. То је став свих фудбалера Ливерпула. Наш приврженост овом клубу и навијачима је апсолутна и безусловна“.

​Енглеска је колевка фудбала и сви се надали да ће се на крају овакав сценарио десити, односно да ће разум победити и да ће се стати на пут Суперлиги која је водила ка уништењу онаквог фудбала какав је данас.

Велику улогу, наравно, поново је играо и новац, те су многи, пре свега шпански медији, пренели како је УЕФА понудила велику своту да енглески клубови напусте Суперлиге, а са друге стране исто то нису урадили са шпанским клубовима.

Наводно, УЕФА види Шпанце као главне заговорнике Суперлиге, што је и истина јер је Флорентино Перес све иницирао, те нам тек предстоје узбудљиви дани у европском фудбалу.

Дебакл Суперлиге!

Пикси за Спутњик: Богати хоће хлеба преко погаче

„Где сте били када су доминирале Звезда и Стеауа?“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала