Фенербахче осакаћен у Москви – без Кокошкова и пола тима

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаИгор Кокошков
Игор Кокошков - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Кошаркаши Фенербахчеа на лету за Москву имаће чак седам чланова мање, јер је пет играча уз тренера Игора Кокошкова позитивно на корона вирус, док Јан Весели остаје у Истанбулу због повреде.

Дуел ЦСКА и Фенера у плеј-оф фази Евролиге као резултат ће имати да први пут од 2014. године нећемо гледати оба гиганта на Фајнал фору елитног европског кошаркашког такмичења.

У регуларном делу актуелне сезоне, истанбулски вођа Нандо де Коло и његов саиграч Џарел Еди постигли су импресивне бројке против ЦСКА. Француз је у просеку постизао 21,5 опена, пет асистенција и три украдене лопте уз индекс ефикасности 28, док је Американац убацивао 17,5 поена уз 9/13 шута за три поена.

Игор Кокошков током меча Фенербахче – ЦСКА у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Кокошков против руског гиганта, Мицић скида круну „краљу“

Ипак, де Колоу овога пута Еди неће правити друштво на лету за Москву, те ни на првој утакмици плеј офа московског и турског гиганта, јер је услед позитивног теста на вирус корона принуђен да остане у Истанбулу.

Иста ствар је и са Бобијем Диксоном, Едгарасом Улановасом и Игитом Онаном, те тренером, селектором Србије, Игором Кокошковим. Име петог играча позитивног на ковид-19 још увек није објављено.

Такође, од раније је познато да пут Русије неће поћи ни Јан Весели услед повреде зглоба, али се очекује да ће бити спреман за трећи сусрет два ривала који се игра у Истанбулу.

Екипа Игора Кокошкова пре свега је ослабљена не играњем чешког репрезентативца, који је други стрелац тима у регуларном делу сезоне уз једнак индекс ефикасности са водећим де Колоом.

Са друге стране, ЦСКА је такође веома ослабљен јер је главни играч Мајк Џејмс напустио клуб, а Никола Милутинов неће наступати јер је због повреде рамена завршио сезону.

Јасно је да су обе стране у незавидном положају пред прву утакмицу четвртфинала, те се очекује интересантан судар великана и велика одговорност Нанда де Колоа и Марка Гудурића с једне, односно Вила Клајбурна и Тока Шенгелије са друге стране.

Прва утакмица ЦСКА и Фенербахчеа у плеј оф фази Евролиге на програму је у среду од 19 часова, друга у петак у истом термину, а трећа у среду (28.04) са почетком од 19.45 часова. Уколико буде потребе, додатна два дуела играће се 30. априла односно 04. маја.

Васин Ефес растужио Тристана, а Лучића и Тринкијерија – црвено-бела двојка! /видео/

Брутални Николa Јокић – 47 поена у драматичној победи Денвера! /видео/

Млади Србин је поново променио историју НБА лиге! /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала