„Развијен као албански туризам?“: Шта је стварна слика на јонској обали

CC BY 3.0 / cropped photo/ZNZ - my clctn / Саранда у Албанији
Саранда у Албанији - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
С обзиром на то да су прошле године границе већине земаља биле затворене, наши туристи окренули су се другим местима, па је тако Албанија постала хит дестинација у коју су држављани Србије могли без ПЦР теста и карантина. Да ли нас иста „судбина“ чека и ове године?

Да ли је Албанија ново откриће за бројне туристе или је само била прошлогодишња замена за Грчку видећемо већ ове године. Бројне агенције нису још увек уврстиле ову земљу у своје понуде, стога један од могућих начина јесте у сопственој режији.

Претрагом цена смештаја на популарним сајтовима наилази се на приступачне цене. Ноћење за двоје у популарном летовалишту Саранда можете да нађете по цени од 40 евра, а даљом претрагом наилази се и на понуде са доручком по приближној цени, преноси „Б92 Путовања“.

Уколико се одлучите да ово лето проведете у Драчу, минималан износ који морате да издвојите за двоје, за ноћење, износи око 20 евра.

Албанија тек у неколико последњих година покушава да приближи свету своја летовалишта. Прелепо, чисто море и још лепше плаже веома олакшавају путницима да се одлуче за летовање баш у Албанији. Албанија излази на Јадранско море на западу и Јонско море на југозападу.

О Албанији се, дакле, углавном говорило као о јефтиној алтернативи, али након посете њеној јужној обали, може се доћи до сасвим другачијег закључка.

Саранда је град у истоименој покрајини на југу Албаније, има око 50.000 становника, излази на Јонско море и главна је албанска лука.

У овом летовалишту постоје две јавне плаже, али због близине луке и није неки ужитак за пливање и одмарање. Међутим, у близини се налазе мала туристичка места са предивним пешчаним плажама, као што су Ксамил, Манастир, Химаре итд. Цене смештаја у овим местима су нешто више, али ништа посебно у односу на природне лепоте које нуде.

Драч је најпосећенији приморски град у Албанији са дугим, белим, пешчаним плажама, чистим морем и добром локацијом.

Званична валута је лек, али у свим продавницама, кафићима и ресторанима примају и евре, а можете бирати да ли за кусур желите евре или леке.

Туризам је последњих година у порасту, а у земљу стиже све више туриста из разних земаља, па се у туристичке градове доста улаже.

Тренутно су услови уласка као и пре пандемије, дакле нема теста нити карантина.

„Држављани Србије могу без ограничења да уђу у Албанију или транзитирају. Нема посебних услова. Режим уласка је исти за сва лица без обзира из које земље се долази у Албанију“, наведено је на сајту Министарства спољних послова Србије.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала