Тужилаштво ће у случају „Палма“ испитати све поменуте особе

© Александар МилачићДраган Марковић Палма
Драган Марковић Палма - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
Пратите нас
По налогу Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, а поводом тврдњи Маринике Тепић да је председник Скупштине општине Јагодине и лидер Јединстеве Србије Драган Марковић Палма одговоран за подвођење жена и девојака, полиција у наредном периоду треба да испита све поменуте особе у том случају.

Поред Марковића, полиција треба да обави разговоре са свим лицима која су поменута у вези са спорним догађањима, као и да прибави, уколико постоје, друге доказе, па да поднесе извештај тужилаштву. 

Драган Марковић Палма - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Палма: У затвор – или Мариника Тепић или ја

Један од актера афере који је поменут је и председник Скупштине Србије Ивица Дачић, па медији спекулишу да ће и он ићи на разговор са полицијом.

"Након што обави све те радње и достави нам извештај, биће одлучено да ли има места покретању кривичног поступка", прецизирао је за Танјуг Виши јавни тужилац у Јагодини Бранислав Вучковић.

Он каже да је у току фаза прикупљања обавештења и да за сада нема кривичне пријаве у овом случају, јер је, како је навео, предмет формиран на основу навода у медијима.

Пре неколико дана изнете су тврдње о подвођењу девојака и жена у Јагодини на рачун Марковића, али и других особа.

Поводом спекулација да би овај поступак требало да се измести из Јагодине, због функције и утицаја које Марковић има у том граду, тужилац каже да ће о томе одлучити његови надређени. 

Драган Марковић Палма - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Тужилаштво у Јагодини покренуло случај „Палма“

"За сада за то нема законских основа, али о томе не одлучујем ја већ моји надређени. Видећемо шта ће бити", рекао је Вучковић.

Тужилаштво је пре два дана формирало поводом тврдњи Тепићеве, као и захтева за утврђивање свих околности у вези са наводима са те конференције, који је тужилаштво поднео Марковић.

Марковић је одбацио све оптужбе као лажне.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала