Руски центар за помирење: Терористи припремају провокације у Идлибу

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЗаједничка војна руско-турска патрола у сиријској провинцији Идлиб
Заједничка војна руско-турска патрола у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2021
Пратите нас
Терористи припремају провокације у зони деескалације у сиријском Идлибу, како би окривили владине снаге за употребу хемијског оружја, саопштио је заменик руководиоца Руског центра за помирење зараћених страна у Сирији, контраадмирал Александар Карпов.
„После усвајања неосноване одлуке од стране Организације за забрану хемијског оружја (ОЗХО) о ограничавању права Сирије у ОЗХО-у, добијене су информације о томе да милитанти терористичке организације 'Тахрир ел Шам' припремају провокације како би окривили владине снаге Сирије да су употребиле хемијско оружје у зони деескалације у Идлибу“, рекао је Карпов.

Како је рекао, терористи планирају да искористе информације о жртвама својих провокација како би дискредитовали званичну владу Сирије.

Руски центар за помирење зараћених страна позива команданте илегалних оружаних формација да одустану од оружаних провокација, додао је контраадмирал.

Подсетимо, Организација за забрану хемијског оружја је пре два дана усвојила резолуцију којом се Сирији суспендују „права и привилегије“ због наводног кршења Конвенције о забрани хемијског оружја.

Стални представник Русије Александар Шуљгин је с тим у вези рекао да се организација претворила у политички инструмент и да је то био црни дан за ОЗХО.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала