Један човек је стао пред бесне навијаче – и одбранио фудбал /фото, видео/

© AP Photo / Matt DunhamБивши голман Челсија, Петр Чех
Бивши голман Челсија, Петр Чех - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Пратите нас
Први енглески клуб који је саопштио излазак из Суперлиге Европе био је Челси, а чини се да је тој одлуци томе највише допринео протест навијача испред Станфорд Бриџа током кога је Петр Чех извукао дебљи крај.
Протест енглеских навијача због оснивања Суперлиге - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Брегзит – „погрешили смо, извињавамо се“

Наиме, испред стадиона „пензионера“ у уторак су се окупили бројни навијачи у знак протеста због најављеног учешћа лондонског клуба у Суперлиги. Они нису дозвољавали аутобусу са фудбалерима да прође до тренинг центра и тражили су објашњење за потезе управе. 

Славни голман лондонског клуба и садашњи саветник Челсија, Петр Чех, тада се нашао у клинчу са револтираним фановима и херојски покушао да смири масу и омогући фудбалерима излазак на терен.

„Знам, дајте нам времена да то средимо“, чуо се Чех како говори хиљадама бесних навијача који су га називали „издајником“.

„Плавци“ су ипак успели да одиграју 32. коло Премијер лиге са Брајтоном. Меч је због ситуације испред стадиона Стамфорд Бриџ почео са закашњењем, а завршен је без голова.

По доношењу одлуке клуба у власништву Романа Абрамовича, и остали енглески тимови су се повукли из Суперлиге, те су челни људи најављеног такмичења, Флорентино Перес (Реал Мадрид) и Андреа Ањели (Јувентус), објавили да се лига до суспендује.

Дебакл Суперлиге!

Пикси за Спутњик: Богати хоће хлеба преко погаче

„Где сте били када су доминирале Звезда и Стеауа?“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала