Вучић изразио саучешће: Шобајић је указивао на најскривеније вредности за које се вреди борити

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изразио је саучешће поводом смрти сликара Милоша Шобајића. Он је истакао да ће његове слике остати покољењима као сведочанство историје, али и путоказ пун вере.

“Са великом тугом сам примио вест о смрти Милоша Шобајића, једног од највећих сликара нашег доба који је својим ликовним изразом обогатио, узбуркао и умногоме променио уметничку сцену Европе и света”, навео је Вучић у својој објави на Инстаграму.

Он је додао да су деценијама Шобајићева визионарска дела представљала огледало цивилизације и времена у којем живимо, а "монументална платна су непоколебљиво, неуморно, чак пркосно приказивала све наше страхове, прикривена и огољена зла и лицемерје данашњег света, изгубљеност човека у мору савременог ништавила, али увек и вечито стремљење човека да у мраку пронађе светло, у страху храброст, а у празнини – пуноћу живота".

Милош је, како је навео, својим сликама током деценија указивао на најскривеније вредности за које се вреди борити и због којих треба устрајати на претешком путу људског постојања који одувек обилује изазовима.

"Свако његово дело представљало је путоказ ка светлу и степеник ка коначној узвишености на којој је видео човека, као једину и централну вредност цивилизације", закључо је председник Србије.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала