„Јасно се зна коме се може дићи споменик“: Полиција прекинула радове на меморијалу капетану Лешију

© Sputnik / Радоје ПантовићПрипадник МУП-а за разбијање демонстрација
Припадник МУП-а за разбијање демонстрација - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2021
Пратите нас
Полиција је прекинула радове на подизању меморијала такозваном капетану Лешију изнад Великог Трновца, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

"Без дозволе у овој земљи се не зида ништа. Не може да се зида ни кућа, ни зграда, а камоли некакав меморијал. У овој земљи постоји закон о споменицима по коме се јасно зна коме се може дићи споменик, коме не може. Закон ће се безрезервно поштовати", рекао је Вулин гостујући на ТВ Првој.

Председник Националног савета Албанаца Рагми Мустафа изјавио је 20. априла да су на узвишењу изнад Великог Трновца, на југу централне Србије, почели радови на уређењу простора и изградњи објекта посвећеног команданту тзв. Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе Ридвану Ћазимију, познатом као командант Леши. 

Ридван Ћазими, познатији као капетан Леши, команданат терористичке организације Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Нова провокација Албанаца: На југу Србије ниче меморијални комплекс вођи терориста– капетану Лешију

Ћазими је био је један од четири команданта терористичке организације Ослободилачка војске Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Погинуо је 2001. године током сукоба са Здруженим снагама безбедности на брду Црни камен код Великог Трновца.

На улазу у Велики Трновац локални Албанци су му 2002. године подигли споменик, а 2012. је у том месту отворен и музеј посвећен њему, који су подигли локални Албанци уз помоћ албанске дијаспоре.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала