Кремљ: У јуну могућ састанак Путина и Бајдена

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЦрвени трг и Кремљ у Москви
Црвени трг и Кремљ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2021
Пратите нас
Састанак председника Русије и Сједињених Америчких Држава, Владимира Путина и Џоа Бајдена, могао би се одржати у јуну, постоје чак и могући датуми, изјавио је помоћник руског лидера Јуриј Ушаков за телевизију „Русија 1“.
„Говори се о јуну, постоје чак и конкретни датуми“, одговорио је Ушаков на питање да ли се зна када би могао да се одржи састанак председника или се не може предвидети.

Међутим, помоћник председника одбио је да прецизира о којим датумима се ради.

„Па, нећу за сада говорити о њима, али то је јун, јун“, додао је он.

Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
Бајден предложио Путину да се састану „наредних недеља“

Ушаков је навео да припреме за састанак председника још нису започете, али да је из Сједињених Америчких Држава примљен сигнал и он ће бити размотрен, а одлука донета у зависности од многих фактора.

„За сада не, али сигнал је примљен, размотрићемо га. У зависности од многих фактора донећемо одлуку, наравно“, навео је Ушаков говорећи о томе да ли је на радном нивоу већ у току разматрање могућег самита.  

На питање да ли се Путиново учешће на самиту о клими прошле недеље може сматрати излажењем у сусрет Вашингтону, Ушаков је рекао да то није уступак конкретно америчкој страни, већ демонстрација интереса Москве за колективно решавање климатских проблема.

„(То се може сматрати) као наш велики интерес да се климатски проблеми реше. Они се могу решити само заједно, тако да ми обавезно учествујемо у свим таквим догађајима“, нагласио је Ушаков.

Подсетимо, Путин и Бајден су 13. априла одржали други телефонски разговор од инаугурације америчког председника. Како је саопштио Кремљ, председници су детаљно разговарали о стању билатералних односа и низу међународних питања. Бела кућа је навела да је Бајден предложио Путину да у наредним месецима одрже лични састанак „у трећој земљи“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала