„Добра вест за цео свет“: Поповић у Москви са замеником министра здравља Русије /фото/

© Фото : Кабинет министра за иновације и технолошки развојНенад Поповић и заменик министра здравља Русије Сергеј Глагољев
Ненад Поповић и заменик министра здравља Русије Сергеј Глагољев - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Пратите нас
Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је да последња истраживања вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V), која су показала да период између примене прве и друге дозе може да буде и до 90 дана, представљају добру вест за цео свет, јер ће то убрзати производњу и дистрибуцију вакцина, а самим тим и имунизацију становништва.

„То је велико и важно сазнање у односу на досадашњу праксу према којој се друга доза давала после 21 дана“, саопштено је после састанка у Москви министра Поповића и заменика министра здравља Русије Сергеја Глагољева.

„Доказано је да повећање интервала између прве и друге дозе не утиче на снагу имуног одговора, а у неким случајевима чак појачава снагу и продужава трајање имуног одговора на корона вирус”, саопштено је из кабинета министра за иновације и технолошки развој.

Министар Поповић, који је и председника Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом, навео је да му је ту информацију прошле недеље упутио директор руског Института Гамалеја, Александар Гинцбург, а да је она данас потврђена на састанку са замеником министра здравља Русије.

© Фото : Кабинет министра за иновације и технолошки развој„Ослањајући се на Русију, Србија има шансу да поново постане релевантна сила у производњи вакцина у Европи“.
„Добра вест за цео свет“: Поповић у Москви са замеником министра здравља Русије /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
„Ослањајући се на Русију, Србија има шансу да поново постане релевантна сила у производњи вакцина у Европи“.

Поповић и Глагољев разговарали су и о успостављању производње вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у Републици Србији и истакли да са оптимизмом гледају на сарадњу Србије и Русије у производњи вакцина.

„Захвални смо нашим руским пријатељима који са нама деле знање и технологије у производњи вакцина против корона вируса. Ослањајући се на Русију, Србија има шансу да поново постане релевантна сила у производњи вакцина у Европи“, рекао је Поповић.

Како се подсећа, прве вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) на Институту „Торлак“ у Београду требало би да буду произведене до краја маја ове године.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала