Романов Немац не жели помоћ од бесне УЕФА против одметнутог „Краља“

© AFP 2023 / CLIVE ROSEЧелси
Челси - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Пратите нас
Шеф стручног штаба Челсија Томас Тухел верује да његова екипа неће имати повлашћен третман од судија или УЕФА у првој полуфиналној утакмици Лиге шампиона коју игра клуб у власништву Романа Абрамовича против Реал Мадрида на стадиону Алфредо ди Стефано у уторак увече.

Председник Реал Мадрида Флорентино Перес један је од главних архитеката засад пропалог пројекта Суперлиге, којој се на старту прикључио и Челси, али су протести вођени навијачима подстакли клуб из Лондона да се повуче, након чега је уследио исти одговор остатка „шесторке“ из Енглеске.

Бивши голман Челсија, Петр Чех - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Један човек је стао пред бесне навијаче – и одбранио фудбал /фото, видео/

Уочи полуфиналног окршаја два гиганта у јавности се створио осећај завере поводом овог сусрета, а менаџер „плаваца“ није желео да буде увучен у то.

„У потпуности верујем судијама и УЕФА, као и у ово такмичење“, рекао је Тухел током конференције уочи полуфинала Лиге шампиона.

„Верујем сто посто у сваког судију ког ће УЕФА послати да суди на овом нивоу. Потребни су нам најбољи арбитри зато што ће бити веома тешко. А ја сам у потпуности убеђен да ће судија покушати да суди на најбољи могући начин“, рекао је стручњак из Немачке.

„Не мислим да постоји било каква предност или недостатак због спортско-политичке дискусије. Чак ни не желим да помишљам на то, јер то у мојим очима не постоји“, додао је он.

Тухел је потврдио да ће му за пут у шпанску престоницу недостајати само један од војника, бивши везњак Реал Мадрида, Матео Ковачић.

„Плавци“ ће у уторак увече изаћи на мегдан двојици некадашњих саиграча, Тибу Куртоу и Едену Азару који ће највероватније бити део посаде Реала након повратка у утакмици ЛаЛиге против Бетиса прошлог викенда.

„Еден је врхунски фудбалер, годинама је био кључан играч овде, у најтежој лиги, тако да имам највеће поштовање за њега“, навео је менаџер Челсија.

„У форми је, вратио се на неколико минута током последње утакмице како би за сутра био спреман. Ако буде играо, прилично сам сигуран да ће желети да се истакне. Видећемо“, рекао је Немац.

„Реал Мадрид има доста квалитетних играча. Морамо са самопоуздањем да се суочимо са тим изазовом“, закључио је Тухел.

Легендарни Немац опчињен Рускињом – Марина је направила чудо усред пандемије

Од ивице живота до „фотеље“ – за четири године

Ко је навео Абрамовича да покрене „руску револуцију“?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала