Украјински посланик: Усмерити ракете на руске нуклеарне електране

CC BY-SA 2.0 / Министарство одбране Украјине / Flickr / Ракетне вежбе копнених снага војске Украјине
Ракетне вежбе копнених снага војске Украјине - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Пратите нас
Посланик Врховне раде Украјине Роман Костенко предложио је да се украјинске ракете усмере на руска нуклеарна постројења.

Костенко је подсетио да Русија има једну од најјачих војски на свету и највећи нуклеарни потенцијал. Према његовом мишљењу, Украјина томе треба некако да се супротстави, рекао је он за „4. канал“.

„Сада су нам потребне ракете домета најмање до хиљаду километара које би требало да буду у нашој служби и превентивно прете Москви“, рекао је посланик.

Украјински парламентарац предложио је да Кијев упери ово оружје у нуклеарне електране у Русији. Према његовим речима, то ће омогућити „равноправно“ вођење дипломатије са суседном државом.

Припадници војске Украјине током војних операција на истоку земље - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2021
Посланик Раде: Украјина се спрема за рат

„Москва треба да зна да имају нуклеарне електране, онакве какву смо ми имали у Чернобиљу, и да ће наше ракете једноставно долетети тамо“, уверен је политичар.

Украјински државници и стручњаци редовно дају ратоборне антируске изјаве. Тако је политиколог Зиновиј Свереда предложио да се заузме Крим, „приреди Перл Харбор руској флоти“ и минира Керчки мост. Бивши посланик Врховне раде Андреј Билецки пожелео је да се Кубањ и Кавказ „врате силом“.

У Државној думи ове изјаве називају празним речима. Заменик председавајућег Одбора за одбрану Александар Шерин претпоставио је да је таква ратоборна реторика кијевских политичара покушај да се игра на осећања становника земље и одврати их од унутрашњих проблема Украјине.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала