Да ли ће Ђоковић у Београду скинути „клетву“ која га прати 15 година?

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYНовак Ђоковић током меча са Јиргеном Мелцером на Ролан Гаросу 2010. године
Новак Ђоковић током меча са Јиргеном Мелцером на Ролан Гаросу 2010. године - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић ће ове године највероватније наступити и у другом издању турнира у Београду, где ће покушати да скине „клетву“ на турнирима који су кроз његову каријеру били слични као тај.

Ђоковић је у среду и званично одустао од Мастерса у Мадриду, а медији наводе да ће пред Ролан Гарос, који му је највећи циљ на сезони на шљаци, учествовати на два турнира.

Први ће бити Мастерс у Риму, који је на програму од 9. маја, а на којем Новак брани титулу освојену прошле године.

После престонице Италије требало би да наступи на Србија опену 2, који ће се одиграти на истим теренима на Дорћолу на којима се одиграло и прво, недавно завршено издање.

Србија опен 2 је заказан за 22. мај, а трајаће све до 29. маја, само дан пре почетка Ролан Гароса, другог Гренд слема сезоне.

Уколико најбољи тенисер света поново заигра у Београду то ће бити тек четврти пут у његовој каријери да је учествовао на неком турниру у недељи пред почетак неког Гренд слема, а „клетву“ коју су пронашли медији чини то што ниједном у претходна три покушаја није освојио турнир из највишег ранга након што је у недељи пред почетак играо неко такмичење.

​Први пут је то урадиопре 15 година у Хертогенбошу 2006. године, где је дошао до осмине финала, да би затим на Вимблдону испао у четвртом колу.

Други пут се појавио у Сиднеју 2009. године, где је стигао до полуфинала, да би затим предао меч четвртфинала Аустралијан опена.

Ђоковић открио циљ пројекта за будућност Србије: „Бићемо другачији од других“

Последњи пут се десио у Истборну 2017. године, где је подигао трофеј, да би затим предао меч четвртфинала Вимблдона.

Ђоковић је у неколико наврата током претходних година понављао да му је један од главних циљева – поред рекорда по броју недеља на врху АТП ранг листе и година завршених на месту број 1 које је већ поставио – прво место на листи освојених гренд слемова.

Након прошлогодишњег Ролан Гароса, у којем је у финалу поражен од Рафаела Надала, искрено је прокоментарисао то што је у том тренутку заостајао за Надалом и Федерером, који имају по 20 највећих трофеја.

„Да мислим да је прекасно (да их стигнем) одмах бих се пензионисао. Наставићу даље колико год имао горима у ногама, или љубави и жеље да се бавим овим спортом и да се из дана у дан трудим да будем бољи играч и у што бољој форми“, изјавио је Ђоковић, који је у међувремену у Мелбурну подигао 18. Гренд слем трофеј.

Ипак, како би дошао до 19. и додатно се приближио Шпанцу и Швајцарцу, мораће да скине „клетву“ играња турнира у недељи пред Гренд слем, уколико одлучи да се појави на Србија опену 2.

Потребно је истаћи да је Новаково појављивање на Дорћолу, где је на првом издању турнира испао у полуфиналу, далеко од сигурног, с обзиром да се тренутно налази само на прелиминарној листи учесника.

Медведев проговорио о великом проблему – како се злоупотребљавају деца

Није хтео да дође у Београд – због „негативног вртлога“

„Хвала Новаку и српском народу на вакцини!“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала