Турска – 63. земља на свету која је одобрила руску вакцину „Спутњик Ве“

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПаковање вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковање вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Турска је одобрила употребу руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у ванредним ситуацијама, рекао је министар здравља Турске Фахретин Коџа.
„Као резултат истраживања и процене турског Комитета за лекове и медицинску опрему донета је одлука да се изда дозвола за употребу вакцине 'Спутњик Ве' (Sputnik V) у ванредним ситуацијама. Желео бих да то буде у корист обе земље. Тако ће руска вакцина бити трећа која ће се употребљавати у нашој земљи“, написао је Коџа на Твитеру.

​Руски фонд за директне инвестиције је потврдио да је руска вакцине регистрована у Турској.

„РФПИ саопштава да је Министарство здравља Турске регистровало  руску вакцину против вируса корона 'Спутњик Ве' (Sputnik V). Регистрација је реализована у оквиру убрзане процедуре. Турска је 63. земља где је одобрена примена 'Спутњика Ве' (Sputnik V)“, наводи се у саопштењу Фонда.

Раније је РФПИ саопштио да је са турском компанијом „Viscoran Ilac“ склопио договор о сарадњи на производњи вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у земљи, а планирано је да се започне производња у наредних неколико месеци у неколико погона.

Ефикасност вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто), саопштио је Руски фонд за директне инвестиције и Истраживачки центар „Гамалеја“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала