Захарова: Запад води унапред испланирану кампању с циљем обуздавања Русије

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2021
Пратите нас
Запад спроводи раније испланирану информативно-политичку кампању чији је циљ обуздавање Русије, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Она је додала да је Русија „дуги низ година предлагала партнерима из ЕУ да проблеме који се појављују решавају постојећим дипломатским средствима“.
„Али, сваке године све је јача тенденција да се свим проблемима – и реалним и умишљеним, намерно придаје јавни карактер. Сваки наш покушај да се то преведе у токове конструктивног дијалога ЕУ је блокирала“, рекла је Захарова у интервјуу за Ју-тјуб канал Спутњика на руском.
Она је додала да су и сви потези Русије у вези санкција према према осморо званичника ЕУ искључиво „узвратне мере на апсолутно непријатељске кораке колективног Запада“.
Европски парламент - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Немачки експерт: Антируске државе у Европи су просто очајне – Русија не губи
Подсетимо, Министарство спољних послова Русије саопштило је јуче да Русија забрањује улазак у земљу за осам држављана земаља Европске уније и представника њених званичних структура као одговор на санкције.
Како се наводи, на руски „црни списак“ уврштени су, између осталих, и председник Европског парламента Дејвид Сасоли, шеф берлинског тужилаштва Јорг Раупах и заменица председника Европске комисије Вера Јурова.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала