Браво, Руси: Јапанци одушевљени руским „Витезом“ — покоритељем Арктика

© Sputnik / Михаил Фомичев / Уђи у базу фотографијаРуско теренско возило ДТ-30 „Витез“
Руско теренско возило ДТ-30 „Витез“ - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2021
Пратите нас
Читаоци сајта „Јаху њуз Јапан“ су одушевљени моћним руским теренским возилом ДТ-30 „Витез“. Аутор чланка сматра да је руски теренац одраз „далекосежних геополитичких намера Русије“ на Арктику.
Он је описао предности теренца који има функције копненог и амфибијског возила.
Теренско возило, које је створено за војне потребе, показало се као веома тражено за широк спектар транспортних задатака, пише аутор.
ДТ-30 је погодан за рад у сложеним условима крајњег севера, Сибира, Далеког истока, Арктика и Антарктика на различитим теренима неповољним за вожњу, попут блата, снега и земљаног пута, на температурама које варирају од 50 степени испод нуле до 40 степени Целзијуса.
Према мишљењу новинара, руско вишенаменско и практично теренско возило одражава „далекосежне геополитичке намере Москве“ на Арктику, који се последњих година претворио у „горућу тачку на планети“.
Јапански читаоци дивили су се таленту руских инжењера који су направили ДТ-30 и оценили предности „Витеза“.
„Својевремено су САД направиле и широко промовисале возило 'Antarctic Snow Cruiser' за коришћење на Антарктику. И где је оно? Американци ништа нису успели, то возило се претворило у гомилу метала. С друге стране, Руси имају велико и богато искуство у поларним условима и екстремно ниским температурама. Њима све полази за руком“, написао је rejisu.
Један од читалаца упоредио је руског „Витеза“ са шведским возилима. Како је рекао, таква техника шведске производње постоји од 1980-их година.
„Али руски ДТ-30 остављају много моћнији утисак. Шведски аутомобили су играчке у поређењу са њима. Браво, Руси! Таква возила су изузетно потребна за освајање огромног сибирског простора“, сматра корисник bwa.
Неколико читалаца је написало да у Русији има велики број тешко проходних места, те да јој је таква техника потребна.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала