Британац стао у одбрану Ђоковића, Немац упозорио Федерера /видео/

© AP Photo / Seth WenigНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2021
Пратите нас
Бивши британски тенисер Грег Руседски стао је у одбрану Новака Ђоковића, док је бивши немачки играч Борис Бекер упозорио Роџера Федерера.
Руседски, некада четврти тенисер света, подржао је Новака поводом одлуке да не учествује на Мастерсу у Мадриду.
Ђоковић је недавно одустао од турнира који је освојио 2019. године, како би направио паузу после пораза у полуфиналу Србија опена.
Како ствари стоје, најбољи тенисер планете ће пред Ролан Гарос учествовати на Мастерсу у Риму и Србија опену 2, где ће морати да скине своју „клетву“.
„Сви причају о томе да Ђоковић не игра у Мадриду. Сетимо се да услови у Мадриду нису уопште налик онима на Ролан Гаросу, што се тиче одскока лоптице и надморске висине“, рекао је Руседски.
Први „рекет“ планете је мадридску „Магичну кутију“ освојио три пута у каријери, а због одлуке да не дође у престоницу Шпаније изгубиће 500 АТП бодова.
„Новак жели да подржи турнир код куће и другачије направи распоред (у припреми за РГ). Тешко је приговорити некоме ко има 18 Гренд слем титула“, додао је Британац.
Са друге стране, Бекер, иначе бивши тренер Ђоковића, упозорио је Федерера пред нови повратак на велику сцену.
Швајцарац се после 14 месеци паузе и две операције колена вратио на турниру у Дохи, где се није превише прославио.
То га је натерало да се поново повуче и врати тренинзима, а нови повратак на терен закаже тек у Женеви, што ће му највероватније бити једини турнир на шљаци у припреми за Отворено првенство Француске.
„Надам се да Федерер неће направити грешку и играти на много турнира. Он је икона овог спорта, подигао је тенис на виши ниво. Федереру је потребан квалитетан крај каријере“, изјавио је Бекер.
Иако Роџера нико не сме да отпише ни на једном турниру, јасно је да ће му Ролан Гарос послужити само као својеврсна припрема за Вимблдон.
Данил Медведев после победе над Стефаносом Циципасом - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Медведев проговорио о великом проблему – како се злоупотребљавају деца
Тренутно 8. тенисер планете је лондонски Гренд слем освојио осам пута, а стручњаци му предвиђају да само на том Слему има икакве шансе за новим највећим трофејом.
„Са моје тачке гледишта, Вимблдон је и даље турнир на којем има највеће шансе да догура далеко. Има осећај за игру и лоптицу, али је проблем што се како године пролазе, опорављате све спорије и спорије“, додао је Бекер о тенисеру из Базела, који ће ускоро напунити 40 година.
Подсетимо, Мастерс у Мадриду почиње 5. маја, а у Риму 9. маја. Недељу дана касније игра се турнир у Женеви, након чега ће се играти Србија опен 2 на Дорћолу.
Сезону на шљаци закључиће Ролан Гарос, који ће трајати од 30. маја до 13. јуна, након чега се Турнеја сели на траву.
„Хвала Новаку и српском народу на вакцини!“
Ђоковићев „саборац“ покушао да подржи народ, па изазвао гнев – због лицемерја
Није хтео да дође у Београд – због „негативног вртлога“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала