Турци се одбранили од чудесног Реала – Мицић на Фајнал-фору Евролиге!

© Sputnik / Vladimir Pesnya  / Уђи у базу фотографијаКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2021
Пратите нас
Кошаркаши Анадолу Ефеса успели су да се одбране од чудесног повратка Реал Мадрида и пласирају на Фајнал-фор Евролиге четврти пут у својој историји.
Ефес нашег Василија Мицића је у петом мечу четвртфиналне плеј-оф серије на домаћем терену савладао Реал резултатом 88:83.
То што се ова утакмица уопште одиграла је било право чудо, с обзиром да је Реал у оба меча у Мадриду успео да надокнади готово ненадокнадиве заостатке.
У трећој утакмици су на неколико минута до краја губили 12 разлике, а онда направили серију од 16:0.
У четвртој утакмици је поново било +15 за Ефес у завршници треће деонице, па +13 почетком четврте, али су Мадриђани поново направили чудо.
Исти подвиг нису успели да остваре у Истанбулу, па је Анадолу Ефес постао други учесник Фајнал-фора Евролиге, након што је то урадио ЦСКА из Москве.
Мицић је био један од најбољих актера меча, пошто је исти заврши оса 18 поена, два скока и пет асистенција.
И овај меч је, као и већина претходних, боље почео за Ефес, али је Реал брзо одговорио и на крају прве деонице водио (18:21).
Резултатска клацкалица била је виђена и у другом кварталу, уз нешто слабију игру Ефеса од очекиваног, па су гости на паузу отишли са предношћу (36:41).
​У трећој четвртини је поново виђена бриљантна представа турског тима, који је у једном тренутку серијом од 15:0 дошао до двоцифрене предности.
Вођство Ефеса се овог пута веома брзо истопило, па је Реал успео да ухвати прикључак већ пред улазак у последњих десет минута (60:57).
Током последње деонице се углавном играло кош за кош, а резултат је говорио да је све спремно за нову драматичну завршницу.
На нешто више од четири минута до краја Ефес је дошао до два поена предности, али је одговор уследио од стране омаленог Аргентинца Лапровитоле, који је погодио две тројке у низу.
Уследио је полухорог Плајса, али и тројка Ларкина, која је вратила предност на страну турског тима и натерала Пабла Ласа да затражи тајм-аут.
У последњи минут се ушло у потпуном егалу, при резултату 80:80, да би веома битну тројку на истеку напада погодио искусни хрватски бек Крунослав Симон, чиме је донео предност Ефесу.
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

​Тројку за изједначење је промашио искусни Серхио Љуљ, да би затим Крис Синглтон био фаулиран. Погодио је оба слободна бацања и одвео свој тим до практично недостижних +5.
Поред Мицића се у победничком саставу истакао и Крис Синглтон, који је забележио 26 поена и осам скокова.
Шејн Ларкин је имао десет поена, пет скокова и четири асистенције, док је поменути Симон заблистао са 17 постигнутих поена.
Најефикаснији у екипи Реала био је Лапровитола са 17 поена и четири асистенције. Треј Томпкинс је забележио 12, док су Љуљ и Џејси Керол додали по десет.
​► „Да ли сам луда?“ – медији грме, судије жестоко оштетиле Денвер?! /видео/
Будућност уз 25 „пенала“ за полувреме до победе над Баранима /видео/
Шта ће рећи Ердоган – протерани „гулениста“ би Америку заменио Грчком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала