Словенца су Рус и Британци подигли из пепела, а он сада – прети

© AFP 2023 / Manu FernandezАлександар Чеферин
Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2021
Пратите нас
Александар Чеферин, словеначки адвокат и председник Европске фудбалске асоцијације, преживео је покушај пуча великих клубова и идеју стварања Суперлиге независне од УЕФА, ојачао је своју позицију и почео да – прети.
Џеј Пи Морган Чејс - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2021
Амерички новац у мисији разарања фудбалске Европе
Пројекат који је претио да сруши све досад познате постулате фудбала на европском континенту је пропао захваљујући, у првом реду, иницијативи Романа Абрамовича да се његов клуб Челси повуче из договора, а потом су то урадили и остали клубови из Енглеске.
Ипак, верни договору „великих“ остали су Реал Мадрид и Барселона, које Чеферин види као главне претње за стабилност европског фудбала.
Председници та два клуа, Флорентино Перес и Ђоан Лапорта, суочени са огромном финансијском кризом, и даље су заинтересовани за наставак пројекта који је требало да финансира америчка корпорација Џеј Пи Морган Чејс.
„И даље чекамо правно тумачење случаја, али ће сви сносити последице за своје одлуке. И они то знају. Ако они наставе да причају да су заинтересовани за Суперлигу, онда они више неће играти у Лиги шампиона, наравно. Ако су спремни да ураде то, онда могу да играју у том свом такмичењу“, навео је Чеферин.
Он је указао и на то да ће клубови који су изразили намеру да напусте идеју о Суперлиги бити без казни, за разлику од оних који наставе да инсистирају на томе.
Чеферинове претње су стигле дан уочи прве утакмице полуфинала Лиге шампиона, у којој ће се састати „бунтовни“ Реал Мадрид и „верни“ Челси.
О Суперлиги и УЕФА за Спутњик спорт је, у емисији Миљанов корнер, говорио спортски аналитичар и редитељ Горчин Стојановић.
► Легендарни Немац опчињен Рускињом – Марина је направила чудо усред пандемије
► Професор је рекао своје још пре 12 година...
► Један човек је стао пред бесне навијаче – и одбранио фудбал /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала